PROFESOR ĐUKIĆ: Destruktivno delovanje Lazovića politički neutemeljeno i apsolutno nekorektno

Novosti online

07. 03. 2023. u 17:24

PROF. dr Vladimir Đukić u ime Socijalističke partije Srbije izrazio je žaljenje zbog današnjeg obraćanja Radomira Lazovića, člana delegacije Narodne skupštine Republike Srbije, koja boravi u studijskoj poseti Briselu.

ПРОФЕСОР ЂУКИЋ: Деструктивно деловање Лазовића политички неутемељено и апсолутно некоректно

Foto: Printscreen

Lazović je izneo obilje neistinitih stvari o unutrašnjem i političkom životu ne pomenuvši ni jednim vitalne interese Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Snishodljiva politika retorika, njemu svojstvena, i tvrdnja da je parlament uzurpiran od vladajuće većine i autokratskog režima može biti korišćena u unutar-stranačkim događajima, a iznošenje takvih teza je nedopustivo u Evropskom parlamentu.

Prof. Đukić osudio je takvo destruktivno delovanje Lazovića, kao politički neutemeljeno i apsolutno nekorektno, a sa stanovišta državotvornosti, neprihvatljivo obraćanje opozicionog poslanika.

- Možete biti opozicija, ali ne možete biti opozicija svojoj državi i svom narodu, a najmanje u mestu kao što je Evropski parlament. Ovako ponašanje nažalost nije iznenađenje, ali je nedopustivo da se takav manir i retorika prenesu na međunarodni nivo. Poražavajuća je činjenica, da umesto konstruktivne rasprave i razmene mišljena sa visokim predstavnicima Evropskog parlamenta, pojedini poslanici opozicije ovo iskoriste kao priliku za dobijanje jeftinih političkih poena. 

Sramno je bilo danas obraćanje Lazovića, puno opštih mesta, davno ispričanih i prepričanih laži, sramotna politička retorika - kaže Đukić.

(Infomer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!