JEVTIĆ: Za Srbe na Kosovu Zajednica srpskih opština životno pitanje

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 20:03

POTPREDSEDNIK Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je večeras da Srbi sa Kosova sa pažnjom prate sve što se danas dešava u Briselu i da su sigurni da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa delegacijom Beograda, kao i uvek do sada, zaštititi, pre svega, život i opstanak Srba na Kosovu, za šta je važna Zajednica srpskih opština.

ЈЕВТИЋ: За Србе на Косову Заједница српских општина животно питање

Jevtić

- Znamo da današnji sastanak nije nimalo lak, ali naša vera je rezultat svega što smo deceniju unazad iskusili, a to je da je sve što je predsednik Vučić uradio, na kraju dalo rezultata. Svi Srbi sa Kosova i Metohije sa pažnjom prate sve što se događa u Briselu i rezultate razgovora - rekao je Jevtić za TV Pink.

On je rekao da javnost mora da razume koliko je za Srbe na Kosovu važna ZSO.

- Koliko god to neko predstavljao kao političko pitanje, za nas to nije političko, već životno pitanje, jer smo u situaciji, od kad je Aljbin Kurti na vlasti, konstatnog prisustva specijalnih policijskih jedinica u Štrpcu, na severu KiM i u drugim sredinama. Zatvoren je privremeni organ politčkom odlukom, privoreni ljudi bez razloga i dokaza - rekao je Jevtić.

Upravo je zato važno da Srbi imaju instituciju kao što je ZSO, kako bi mogli kroz tu Zajednicu da zaštite živote, opstanak, obrazovanje, zdravstvo, da brinu o ekonomskom razvoju, naveo je Jevtić.

On je ocenio da je sramotno kada opozicija u Beogradu negativno govori o ZSO i kada se, kaže, čuju takvi tonovi protiv onoga što bi Srbima Kosovu trebalo da omogući opstanak.

- Briselskim sporazumom o ZSO smo sačuvali mir. Vučić je, očuvanjem mira omogućio da se Srbija ekonomski ravzija kao država, i sigurno će, oni koji su loše govorili o Briselskom sporazumu, videti da je Vučić imao viziju, znanje, razumevanje trenutka u kojem se nalazimo i okolnosti u kojima živimo, kako bi uzimajući sve to u obzir, dobneo najbolju moguću odluku. Zato Srbi najviše veruju Vučiću - rekao je Jevtić.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati