PROTESNO PISMO AMBASADORIMA KVINTE: Hitno sprečite Kurtija

D. Z.

02. 02. 2023. u 21:04

PREDSEDNIK Srpske liste Goran Rakić u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje, koja se otima nelegalnom eksproprijacijom Vlade Aljbina Kurtija uputio je protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFORU.

ПРОТЕСНО ПИСМО АМБАСАДОРИМА КВИНТЕ: Хитно спречите Куртија

Foto: Profimedia

Kako je navedeno u saopštenju predsednika SL, u pismu je jasno ukazano na kršenje svih pravnih propisa kojima je regulisano pitanje eksproprijacije, te da je ovaj postupak neprihvatljiv za vlasnike nepokretnosti, i srpski narod koji živi na severu Kosova i Metohije, te da se ovi jednostrani potezi razumeju kao institucionalno nasilje i otimačina srpske zemlje od srpskih domaćina.

Ujedno su u pismu svi pozvani da hitno zaustave ove nelegalne postupke i spreče dalje ugrožavanje mira, pravne i fizičke sigurnosti našeg naroda od strane režima Aljbina Kurtija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni