SPC: Očuvanje KiM imperativ, podrška državnom rukovodstvu

Novosti online

20. 01. 2023. u 15:56

PATRIJARH srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) izrazili su danas uverenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova.

СПЦ: Очување КиМ императив, подршка државном руководству

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu - navodi se u saopštenju.

Iz SPC podsećaju da je na današnji praznik Svetog Jovana Krstitelja, Vučić posetio patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i učestvovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača.

Predsednik Srbije je čestitao krsnu slavu patrijarhu, a potom njega i prisutne arhijereje izvestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke o Kosovu.

U saopštenju se navodi da će SPC uvek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo kao neotuđiv deo Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na toj teritoriji.

BONUS VIDEO: RUSI IZVESTILI O NAPADU NA DECU - Snimci agencije "Ruptly" iz Gračanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)