JOVANJDANSKI ULTIMATUM Petorka će tražiti od Vučića: Ili prihvatite plan Makrona i Šolca ili slede sankcije

Novosti online

20. 01. 2023. u 13:03

Pred Srbijom je jedan od najtežih dana, još od čuvenih pregovora u Rambujeu.

ЈОВАЊДАНСКИ УЛТИМАТУМ Петорка ће тражити од Вучића: Или прихватите план Макрона и Шолца или следе санкције

Foto: Printskrin

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, petorka u kojoj su izaslanici SAD, EU, Italije i predstavnici francuskog predsednika i nemačkog kancelara, danas će svom domaćinu Aleksandru Vučiću uputiti ogoljeni ultimatum koji se tiče statusa Kosova i Metohije, a koji se direktno oslanja na famozni plan Makrona i Šolca.

Prema našim informacijama, ovaj kvintet spreman je da bez uvijanja pred svog domaćina stavi konkretan zahtev: ili ćete prihvatiti dokument Pariza i Berlina ili ćete se suočiti sa posledicama koje ne isključuju sankcije, pa čak i teže poteze po našu stranu.

Prema informacijama "Novosti", predsednik je o ovim namerama zapadnih centara moći obavestio patrijarha Porfirija i crkvene velikodostojnike.

Vučić se danas sastao sa prvim po časti u SPC i vladikama i upoznao ih sa svim mogućim izazovima koje donosi poseta zapadnih emisara.

Posle petnaestominutnog zajedničkog sastanka, kako saznajemo, predsednik i patrijarh razgovarali su u četiri oka. 

Podsetimo, francusko-nemački plan za rešenje kosovske krize je krajnje nepovoljan za Srbiju, jer podrazumeva da se Beograd ne protivi članstvu tzv. Kosova u UN.

Simbolično, i što nije slučajno, petorka će Vučiću svoje opasne namere izložiti baš na Jovanjdan, veliki srpski praznik.

Nakon Prištine, gde se petorka trenutno nalazi, izaslanici će posle podne doći u Beograd, a sastanak sa predsednikom Vučićem očekuje se danas oko 15 časova, u Vili Mir. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (13)

PITALI SU SARAJLIJE ŠTA MISLE O NELETU: Odgovori će vas možda iznenaditi: Niko ga nije odavde oterao