ZAVRŠEN SASTANAK SA VELIKOM PETORKOM: Očekuje se obraćanje predsednika Vučića (FOTO)

Novosti online

20. 01. 2023. u 15:22 >> 17:01

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pet specijalnih izaslanika u Vili Mir je završen.

ЗАВРШЕН САСТАНАК СА ВЕЛИКОМ ПЕТОРКОМ: Очекује се обраћање председника Вучића (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Republike Italije Frančeskom Talom.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, petorka u kojoj su izaslanici SAD, EU, Italije i predstavnici francuskog predsednika i nemačkog kancelara danas će Vučiću uputiti ogoljeni ultimatum koji se tiče statusa Kosova i Metohije, a koji se direktno oslanja na famozni plan Makrona i Šolca.

Prema našim informacijama, ovaj kvintet spreman je da bez uvijanja stavi konkretan zahtev: ili ćete prihvatiti dokument Pariza i Berlina ili ćete se suočiti sa posledicama koje ne isključuju sankcije, pa čak i teže poteze po našu stranu.

Prema informacijama "Novosti", predsednik je o ovim namerama zapadnih centara moći obavestio patrijarha Porfirija i crkvene velikodostojnike.

BONUS VIDEO: BOŽE PRAVDE U ŠTRPCU - Veliki protest počeo himnom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

ZA KURTIJEVU MRŽNJU PREMA VUČIĆU NEMA NI LEKA NI DOKTORA: Reakcija Petkovića nakon Aljbinove provokacije na Tviteru