SRBI IZ KLOKOTA IZA REŠETAKA U GNJILANU: Sutra odluka o eventualnom produžetku pritvora mladićima sinoć uhapšenim na KiM

D. Z.

13. 01. 2023. u 18:01

SRPSKI mladići Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) iz Klokota, koje je kosovska policija privela juče zbog obeležavanja Božića, odnosno navodnog izazivanja opšte opasnosti, prema saznanjima "Novosti" nalaze u policijskom pritvoru u Gnjilanu.

СРБИ ИЗ КЛОКОТА ИЗА РЕШЕТАКА У ГЊИЛАНУ: Сутра одлука о евентуалном продужетку притвора младићима синоћ ухапшеним на КиМ

fotoD.Z.

Prema rečima advokata Miloša Delevića, sutra ujutru znaće se da li će ovi mladići koji se terete jer se, kako je navela Kancelarija za Kosovo i Metohiju, tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh, biti na slobodi, ili će im biti određen eventualni pritvor.

- Sednica za određivanje pritvora zakazana je ujutru jer je tužilaštvo je tražilo pritvor za Dejana i Aleksandra - ističe za "Novosti" advokat Delević.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je jasno da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike.

-To najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak. Time se na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!