DVOJICA SRPSKIH MLADIĆA PRIVEDENA U KLOKOTU: Kurtijeva policija im pretresla kuće - pa ih odvela

Novosti onlajn

12. 01. 2023. u 23:01

DVOJICA mladića srpske nacionalnosti Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni su u Klokotu na Kosovu i Metohiji, jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh, saopštila je Kancelarija za KiM.

ДВОЈИЦА СРПСКИХ МЛАДИЋА ПРИВЕДЕНА У КЛОКОТУ: Куртијева полиција им претресла куће - па их одвела

Foto EPA

Pripadnici tzv. kosovske policije danas su pretresli kuće ove dve porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, njima je određeno zadržavanje od 48 sati i Kancelarija za KiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata.

Porodice je obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije.

- Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Time se na Srbe vrši, kako se dodaje, dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta.

 

BONUS VIDEO: 

PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni