PRELAZ PREKO JARINJA I BRNJAKA I DALJE ONEMOGUĆEN: "Novosti" sa Srbima na severu KiM - Nadamo se da ćemo praznike provesti u miru

D.Z.

30. 12. 2022. u 13:54

NA SEVERU Kosova i Metohije uklanjaju se barikade koje su postavili Srbi zbog hapšenja svojih sunarodnika i dolaska kosovskih specijalaca na sever KiM.

ПРЕЛАЗ ПРЕКО ЈАРИЊА И БРЊАКА И ДАЉЕ ОНЕМОГУЋЕН: Новости са Србима на северу КиМ - Надамо се да ћемо празнике провести у миру

Foto: D.Z.

Barikade su uklonjene na severu, osim kamiona koji se nalaze na mostu u Severnoj Mitrovici iz pravca Dudinog Krša koji su zapaljeni u noći između srede i četvrtka. Poslednja barikada uklonjena je danas u selu Zupče, kod Zubinog Potoka, jer iz tehničkih razloga nije bilo moguće pomeriti kamion ranije pošto je bio pokvaren.

Iako su barikade uklonjene, administrativni prelazi Jarinje i Brnjak nisu otvoreni za saobraćaj, pa se iz centralne Srbije do severa KiM može doći preko administartivnog prelaza Merdare, koji je od juče ujutru otvoren.

Podsetimo, Srbi su barikade uklonili posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji je rekao da će im uslovi biti ispunjeni. U razgovoru sa građanima Severne Mitrovice oko trenutne situacije, izjavili su da se nadaju da će praznike provesti u miru i bez Kurtijevih provokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili