NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"NOVOSTI" SAZNAJU: Ivanu Todosijeviću usred krize uručena presuda jer je rekao istinu o Račku

Novosti online

13. 12. 2022. u 12:40

IVANU Todosijeviću danas je stigla pisana i prevedena presuda kojom je u oktobru ove godine osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju, saznaju Novosti, a sve zato što je čitavom svetu rekao istinu o Račku.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ивану Тодосијевићу усред кризе уручена пресуда јер је рекао истину о Рачку

Foto Arhiva

Presuda iz oktobra je doneta u ponovljenom procesu protiv Todosijevića i njegov advokat će već u četvrtak podneti žalbu Apelacionom sudu.

Očigledno je da je uručivanje presude Todosijeviću sračunato i tempirano baš u ovom trenutku s namerom Prištine da dodatno zaplaši Srbe na KiM i izazove nove tenzije i potencijalnu krizu. 

Ovom drakonskom presudom, iz oktobra ove godine, Kurti je brutalno pregazio odredbe Briselskog sporazuma koje se tiču prava na pravično suđenje Srbima koji dolaze iz srpskih sredina. Ovim Priština želi da ukine slobodu govora za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji. Srbima se brani da slobodno govore i misle.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Podsetimo, Todosijević je osuđen zbog istine koju je izgovorio o "Račku", za koju oni smatraju da je govor mržnje, odnosno zato što je rakao da je "povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na Kosovu i Metohiji.

U istoj izjavi, povodom obeležavanja 20 godina od bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije, rekao je da "su ti šiptarski teroristi, koji su to sve izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao".

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)