MINISTAR MILIĆEVIĆ: Kurti represijom pokušava da izbriše svaki trag srpstva sa KiM

Tanjug

11. 12. 2022. u 15:19

MINISTAR bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević reagovao je danas povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji, navodeći da su Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić zagovornici mira, dok premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "čini sve da izazove haos".

МИНИСТАР МИЛИЋЕВИЋ: Курти репресијом покушава да избрише сваки траг српства са КиМ

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

-Neverovatno je sa koliko 'hrabrosti' i bezobrazluka Kurti goloruki narod koji se bori za svoj opstank na prostoru KiM etiketira kao kriminalne bande. Nije mu bilo dovoljno što im je uskratio osnovna prava, već primenom represije pokušava da svaki trag srpstva izbriše sa prostora KiM, rekao je Milićević.

On je, navodi se u saopštenju, rekao da za Kurtija i Prištinu odavno ne postoji pravo.

Za njega ne postoji ni međunarodno pravo, ni ništa sveto, već samo sila, ali zaboravio je na jačinu srpskog duha koji nikada, ma koliko god da je teško, ne odustaje i ne predaje se", naveo je Milićević.

Dodao je da sa jedne strane Kurti ne poštuje nijedan sporazum, dok je sa druge strane Srbija jasno pokazala da je zagovornik mira, nosilac odbrane međunarodnog prava i odgovorna strana koja je ispoštovala sve sporazume.

-Jedinstveno i zajedno trebamo da pružimo podršku našem narodu u južnoj pokrajini, ali prvenstveno i predsedniku Vučiću koji sve napore ulaže da naša borba bude plodonsna i mir bude sačuvan, zaključio je Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)