VUČIĆ RAZGOVARAO O KOSOVU I METOHIJI SA TAJANIJEM: "Potrebno je da Priština ispuni mali i jednostavan uslov"

Novosti online

10. 12. 2022. u 10:00

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem o situaciji na Kosovu.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СА ТАЈАНИЈЕМ: Потребно је да Приштина испуни мали и једноставан услов

Foto: Tanjug

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Tajani je u telefonskom razgovoru ukazao Vučiću da je neophodno sačuvati mir i stabilnost i zato tražio deeskalaciju situacije na Kosovu, kao i povratak Srba u institucije u Prištini.

Vučić je rekao da je za to neophodno da se ispuni jedan mali i jednostavan uslov, a to je da bude poštovan Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština, na šta se Priština obavezala potpisom pre bezmalo deset godina, a da je sve ostalo je proizvod jednostranih odluka i poteza Prištine.

Vučić je ponovio da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (111)

(UŽIVO) DRUGI DAN SEDNICE O KIM Vučić: Srbiju volim najviše na svetu, mogu da uporedim to samo sa ljubavlju prema svojoj deci