BLIZU SMO ODLUKE O POVRATKU NAŠIH SNAGA NA KiM: Premijerka o Kurtijevom teroru - "Naoružani upadaju u vrtiće dok deca spavaju"

Novosti online

09. 12. 2022. u 12:31

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da nas je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doveo na ivicu rata.

БЛИЗУ СМО ОДЛУКЕ О ПОВРАТКУ НАШИХ СНАГА НА КиМ: Премијерка о Куртијевом терору - Наоружани упадају у вртиће док деца спавају

Foto: P. Milošević

- Veoma smo blizu odluke da u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN zatražimo povratak naših snaga na teritoriju Kim. Zato što KFOR ne radi svoj posao, zato što Srbi na KiM ne mogu da se osećaju bezbedno, oni su tamo fizički i životno ugroženi, uključujući decu u vrtićima. Kada imate Kfor i do zuba naoružane jedinice ROSU, kako upadaju u vrtić dok deca spavaju, pa zamislite da je vaše dete u tom vrtiću? Neka zamisli taj KFOR i ti ljudi u Prištini, kako bi bilo da njihova deca idu u taj vrtić i da tamo po podne spavaju dok neko do zuba naoružan upada u taj vrtić. I je l' radi neko nešto po tom pitanju? Niko ništa - rekla premijerka Brnabić.

Premijerka je to rekla na ceremoniji kojom je ispraćen prvi direktan let iz Beograda za kineski grad Tjenđin.

- Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19, nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek. I mislim da je sve što je Kurti radio opasnost ne samo za Srbe, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka - rekla je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (214)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista