DAČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM: Srbija je konstruktivan partner u dijalogu

Tanjug

05. 12. 2022. u 18:14

SRBIJA je konstruktivan, posvećen i predvidiv partner kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, istakao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

ДАЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЛАЈЧАКОМ: Србија је конструктиван партнер у дијалогу

Foto: Tanjug

Lajčak je ukazao da je cilj dijaloga da dve strane postignu obostrano prihvatljivo rešenje.

On je podsetio da razgovori u okviru dijaloga obuhvataju tri nivoa: normalizaciju odnosa, ispunjavanje već postignutih sporazuma u okviru dijaloga i rešavanje tekućih pitanja, saopštilo je Minsitarstvo spoljnih poslova. 

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na daljem usklađivanju svoje vizne politike sa evropskom viznom politikom kada su u pitanju treće zemlje i najavio donošenje odgovarajućih odluka u narednom periodu. 

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da bude kooperativan i solidaran partner kada je reč o ilegalnim migracijama, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Ministar je ukazao da će Vlada Srbije nastaviti sa posvećenim radom na reformskom procesu, kao i da će nastojati da poveća procenat usaglašavanja za zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU. 

Obe strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazile spremnost da se ista nastavi i u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora