OD SPOTA NA ALBANSKOM DO ODBRANE KUŠNERA: "Bogata" biografija Nenada Rašića i njegove savetnice Rade Trajković

V. N.

03. 12. 2022. u 08:44

PODOBNI Srbi Aljbina Kurtija, koji su ušli u vladu tzv. Kosova, ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić i njegova savetnica Rada Trajković iza sebe imaju bogat "staž" u stvaranju privida o multietničnosti i zastupljenosti našeg naroda.

ОД СПОТА НА АЛБАНСКОМ ДО ОДБРАНЕ КУШНЕРА: Богата биографија Ненада Рашића и његове саветнице Раде Трајковић

Foto: Novosti

Rašić je 2014. godine osnovao Progresivno demokratsku stranku na KiM, koju je promovisao kao partiju umerenih Srba. Pre toga, bio je član Srpske liberalne stranke Slobodana Petrovića, a proslavio se izbornim spotom u kojem je govorio na albanskom jeziku, "Srpsku listu" je nazivao monstrumom, dok se o privremenim prištinskim institucijama izjašnjavao u kontekstu najmlađe države na svetu.

Rašić je od 2007. do 2014. godine bio ministar za rad i socijalno staranje u vladi tzv. Kosova. Godinu dana posle izbora u junu 2014, na kojima je u parlament ušao kao kandidat svoje novoosnovane partije, priključio se poslaničkom klubu Srpske liste. Učestvovao je i na vanrednim parlamentarnim izborima 2021. u sklopu GI "Sloboda, pravda i opstanak" kao kandidat za kosovskog premijera. Zbog podizanja optužnice 2020. za zloupotrebu službenog položaja, za šta je oslobođen, podneo je ostavku na mesto direktora kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera Kosova.

Trajkovićeva je bila član Srpske radikalne stranke i njihova poslanica, a kratko vreme tokom 1998. bila je savezna ministarka za brigu o porodici, kada se posvađala sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem. Posle bombardovanja, ušla je u Srpsko nacionalno veće i bila srpski posmatrač u Privremenom izvršnom veću Bernara Kušnera. Ostalo je upamćeno da je podržala Francuza koji je javno vređao novinara zato što ga je upitao da li je imao ulogu u trgovanju organima otetih Srba u zloglasnoj "žutoj kući".

Bila je na listi koalicije "Sloboda" na kosovskim izborima 2019, ali nijedan njihov kandidat nije ušao u parlament. Ona je u više navrata izjavljivala, u trenutku kada su Srbi napustili institucije, da bi sa zadovoljstvom ušla u Kurtijevu vladu. Srpska lista optuživala je Trajkovićevu da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića želi da "iskoristi za ličnu promociju i političko lešinarenje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!