SNS ŠABAC PORUČIO ZELENOVIĆU: Preporučujete se za ulogu Vuka Brankovića samo za malo političke pažnje

Novosti online

02. 12. 2022. u 10:02

GRADSKI odbor Srpske napredne stranke Šabac osuđuje poziv Nebojše Zelenovića, upućen Nenadu Rašiću, novoizabranom ministru za zajednice i povratak u Vladi Kosova, da se priključi zeleno-levom bloku i, kako navodi, pusti Kosovo da se razvija kao sve ostale evropske zemlje.

СНС ШАБАЦ ПОРУЧИО ЗЕЛЕНОВИЋУ: Препоручујете се за улогу Вука Бранковића само за мало политичке пажње

Foto: SNS

- Ovakve izjave štete Srbiji ali i nedužnom narodu na Kosovu i Metohiji, a veoma su opasne kada dolaze iz redova srpskih političara - ističe Živan Bajić, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac.

- Dobro razumemo potrebu da se bude opozicija, kritikuje vlast kada donosi nepopularne poteze, ali ne razumemo poriv da se ide protiv interesa sopstvene zemlje i njenog naroda. Takvu mržnju nikakvi politički poeni ne mogu oprati. Šta podrazumeva floskula „pustiti Kosovo da se razvija kao svaka evropska zemlja”?! Odlično razumemo šta znači pustiti, ostaviti, zanemariti, ali nas brine tako olako puštanje i odricanje od sopstvene zemlje koju su nam preci izborili i ostavili u nasleđe. Olako predavanje zemlje Lazareve dolazi samo od onih koji tu istu ne smatraju svojom - navodi on.

- Naša je dužnost da branimo narod koji je baš tu gradio ognjišta svoja, a vi nam otežavate jer sada moramo da čuvamo i od vas samih koji se zarad sitnih interesa prodajete za veće Evropejce od Evropljana. Zaboravljate pravo i pravdu, istinu i slobodu! Zabrinuti smo zbog spremnosti da se udružite sa svakim ko je protivnik Aleksandra Vučića, bez obzira na namere i odnos prema narodu svom. To samo govori o pohlepi za vlašću, isključujući potrebe Srba na Kosovu i njihovog života u sopstvenoj zemlji. Svojom izjavom svrstali ste se u red Kurtijevih Srba usred Srbije. Ne trebaju nam neprijatelji sa strane, jer ne znamo kako da utišamo naše u sopstvenoj zemlji koji se dižu protiv naroda svog - kaže Bajić.

- Preporučujete se za ulogu Vuka Brankovića samo za malo političke pažnje. Kako ćete se posle ove izjave vratiti u Šabac i međ Šapčane samo vi znate. Ako Vam je do naroda uopšte stalo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (91)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet