ĐURIĆ: Svedoci smo još jednog eskalacionog i destabilizirajućeg koraka Kurtija

Novosti online

02. 12. 2022. u 09:15

IMENOVANjE Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak sa ciljem poniženja kosovskih Srba ispunjava sve kriterijume jednog nedemokratskog, nazadnog i, naposletku, antialbanskog scenarija, kao i potpunog nepoštovanja vladavine prava - saopštio je Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD.

ЂУРИЋ: Сведоци смо још једног ескалационог и дестабилизирајућег корака Куртија

Foto: Tanjug

- Svedoci smo još jednog eskalacionog i destabilizirajućeg koraka vlade Aljbina Kurtija. Imenovanje Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak sa ciljem poniženja kosovskih Srba ispunjava sve kriterijume jednog nedemokratskog, nazadnog i, naposletku, antialbanskog scenarija, kao i potpunog nepoštovanja vladavine prava. Podrazumeva se da je to i protiv srpskih, širih albanskih, američkih, ali i evropskih interesa - kaže Đurić.

- Srećno, g. Kurti, u kopiranju propalih politika regiona od pre tri decenije.

U našem slučaju, to nas je dovelo do toga da imamo Vas sa druge strane pregovaračkog stola. Ko zna gde Vas vaša politika može odvesti? Jedva čekam da to vidim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada