PRIŠTINA NASTAVLJA NASILJE NAD SRBIMA: Petković se oglasio o novoj Kurtijevoj jednostranoj odluci

Novosti online

15. 11. 2022. u 12:46

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da jednostranom odlukom o održavanju vanrednih izbora u četiri većinski srpske opštine na severu Kosova i Metohije, uoči velike slave Svetog Nikole, vlasti u Prištini nastavljaju da nad Srbima sprovode pravno i institucionalno nasilje, kršeći između ostalog i tačku 11 Briselskog sporazuma, saopštila je Kancelarija za KiM.

ПРИШТИНА НАСТАВЉА НАСИЉЕ НАД СРБИМА: Петковић се огласио о новој Куртијевој једностраној одлуци

Foto: Printscreen/Pink

Kako je rekao, to je još jedan dokaz da Priština nikada nije ni želela institucionalnu saradnju sa Srbima na KiM, već da su samo nastojali da sprovedu i zaokruže svoju velikoalbansku ideju i proteraju Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Kako je istakao, izbori za srpske opštine, bez Srba i srpskog naroda, nemaju nikakvog smisla i kao takvi osuđeni su na propast.

- Reč je o novom pokušaju Prištine da okupira sever Kosova i Metohije, a sve skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa u trenutku kada svojim jednostranim i protivpravnim akcijama Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i njihovi posilni dodatno podižu tenzije na terenu - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, nikakvim ucenama i pretnjama Priština neće uspeti da zaplaši Srbe koji su napustili prištinske institucije, jasno poručivši da je jedini put za povratak formiranje Zajednice srpskih opština i ukidanje protivpravnih i jednostranih odluka o tablicama.

- Međutim, u Prištini jedino znaju za nasilne poteze, pretnje i zveckanje oružjem i zbog toga sada Kurti ulazi u novu fazu obračuna sa Srbima, jednostranom odlukom o sprovođenju izbornih radnji na severu KiM, iako je svima jasno da je takav postupak jalov i uzaludan, jer Srbi na KiM ne mogu više da trpe teror Prištine i kršenje osnovnih ljudskih prava - zaključio je Petković.

(Kosovo onlajn)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju