OČIGLEDAN krah Briselskog sporazuma i nametanje nemačko-francuskog modela koji je sada, preko noći, postao okosnica dijaloga između Beograda i Prištine, otvara pitanje da li bi Srbija trebalo da pokrene široku diplomatsku inicijativu za povratak celog procesa pod okrilje UN.

Komentari (12)

Kole

14.11.2022. 08:35

Ko je taj Pariz da to spreči? Pokazali su da su nesposobni i vazali usa. Moramo vratiti sve u okvire UN i međunarodnog prava. Status KiM je određen rezolucijom 1244 koja iako nepoštovana i dalje postoji.

Kole

14.11.2022. 08:42

Odmah da se raspiše referendum! DA ili NE za članstvo u eu. Odustanemo li, čime bi nas ucenjivali? Bombama možda? Srbija neće prva napasti, ali ako udare na nas, satraćemo ih!

Vojo

14.11.2022. 10:12

Nije u redu da se dijalog i pregovori o Kosovu vode u okviru EU, jer je ona direktna strana u sukobu. EU je preko NATO-a učestvovala u bombardovanju i okupaciji dela teritorije Srbije i potom je priznala nezavisnost tog istog dela teritorije Srbije. Prema tome, Prvo - Srbija mora insistirati da se pregovori vrate na neutralan teren, odnosno u UN. Drugo - pregovori sa Prištinom nemaju smisla, jer KiM su okupirali SAD i EU i potom ga ustupili marionetama iz Prištine. Prema tome strane u dijalogu i pregovorima, treba da budu: Srbija ( kojoj je deo okupiran) i druga strana SAD ( koja je sa EU okupirala i priznala nezavisnost okupiranom delu).

FrankoFašisti

14.11.2022. 11:43

Dakle, EU na čelu sa EU zombi političarima nema više nikakvo pravo da rešava bilo kakve probleme. Vreme je da se sagleda istina i oduzme tim fašistima “rešavanje” problema koje su sami stvorili i koji sami zapliču. Dosta nam je lažnih izveštaja od tih nakarada, od tog ološa i bagre. Treba podržati ulazak Kine i Rusije u rešavanju svih problema na balkanu. Pod hitno treba rešiti pitanje US baza na balkanu. Po kom osnovu su ti fašisti na Kosovu i Bosni? Dokle ti debili da krše sve međunarodne sporazume. Dosta je bilo.

Soko

14.11.2022. 12:41

Nema od kukanja ništa ,ako može da se vrati u UN preduzeti sve radnje.Ako je to neizvodljivo igrati šah sve dotle dok se ne stvore uslovi za ovo ili ono( zna se na šta mislim) I tako fašizmu dolazi kraj pa uz maksimalno strpljenje doći će pravo vreme za rešavanje problema kad će biti mnogo lakše.Ni slučajno ne pokleknuti i činiti ustupke zapadnim fašistima i lažovima,dosta je bilo.

Svensrb

14.11.2022. 15:29

Tito se dogovorio sa Enver Hodžom i primio 300.000 Albanaca na Kosovo. A proterao je 200.000 Srba sa Kosova i napravio katastrofu. Napravio očiglednio Genocid nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Tako da Srbija izgubi taj dio svete zemlje Srpske???? A bio je kum svakom Albancu koji je imao 9 ili 10-tero Dece. Svi smo davali 2 ili 3% od plate za ne razvijeno Kosovo. Niko nije smi njemu reći nešta???? Hrvati i Slovenci nisu davali od svojih veliki plata????

key and peele

14.11.2022. 15:53

iako je prebacivanje na nivo evrope naoko blesavo, u stvari itekako nije. naime, ako ostane kako jeste, uvek cemo imati zemlje koje ce blokirati priznanje jer same imaju probleme sa separatizmom, poput spanije i kipra. ako predjemo opet u ujedinjene nacije, kad tad ce amerika i britanija da glasanje prebace na generalnu skupstinu. a tu ce osim polovine koja je vec legla pod rudu, zavrtati ruke, ucenjivati i pretiti nekim malim zemljama u africi i aziji i namaci dovoljno da nas dokusure

bager

15.11.2022. 13:11

Iz UN je prebaceno u evropu,koja nije sposobna da resava ovakve slozene probleme postujuci medjunarodne zakone ,,onda je najbolje sve vratiti u UN na doradu i zavrsnicu,,pogotovu jer i Francuska i Nemacka gledaju u ovome svoje koristi