JOVANOV: Govorili su da Vučić izmišlja, a sad ni izvini

Tanjug

09. 11. 2022. u 13:23

PREPODNEVNU raspravu o amandmanima na predlog rebalansa budžeta za 2022. godinu obeležila je polemika poslanika vlasti i opozicije o suđenju klanu Belivuk-Miljković.

ЈОВАНОВ: Говорили су да Вучић измишља, а сад ни извини

Foto: Novosti

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ukazao je da je juče svedok na suđenju govorio o tome kako je bilo spremno pet miliona evra da se ubije predsednik Srbije.

- Govorili su da je Vučić ''drama kvin'', da izmišlja atentate na sebe, a sada nema ni izvinite, pogrešili smo, nema ničega, a videćemo kada se klupko odmota. Radostan sam što treba da se odmota i videćemo dokle će stići, da li je neko ozbiljno pripremao govore i citirao Veljka Belivuka ili se samo radi o korisnim idiotima - rekao je Jovanov.

On je naveo da jedva čeka da se odmota klupko i vidi da li će se doći do nekih ljudi u sistemu države.

- Sklanjanje najdominantnije političke figure u Srbiji da drugi dođu na vlast. To je ta cela priča i to je poenta pet miliona evra, a vi se zapitajte koja je vaša uloga u celom tom sistemu i da li je deo odbrane ono što rade advokati, a deo ono što vi radite u parlamentu - rekao je Jovanov.

Inače, okrivljeni svedok Srđan Lalić rekao je juče u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.

Lalić je ispričao sudu da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet miliona evra kako bi se svrgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana.

Pripadnici ove kriminalne grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)