VESIĆ: Hrvatska rampa za naftu - osveta za Jasenovac

Novosti online

06. 10. 2022. u 10:47

ČLAN Predsedništva SNS-a i narodni poslanik Goran Vesić govorio je o sankcijama na kojima je protiv Srbije insistirao ustaški režim Hrvatske, a zbog čega je našoj zemlji onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa.

ВЕСИЋ: Хрватска рампа за нафту - освета за Јасеновац

Goran Vesić, Foto P. Mitić

Vesić je rekao da će predsednik Vučić danas u Pragu tražiti objašnjenje povodom skandalozne odluke koja je doneta pod pritiskom Hrvatske, da se Srbija ne izuzme iz embarga za uvoz ruske nafte.

 - Hrvatska je stopirala odluku EU da Srbija dobije izuzeće iz evropskog embarga na uvoz ruske nafte, kao što su dobile Bugarska i Rumunija, sa obrazloženjem da se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, pritom da ne govorim o tome da su one članice EU i dobijaju pomoć od Evropske unije, za razliku od Srbije koja ne dobija pošto nije članica - kazao je Vesić.

Vesić je rekao da to možemo samo da razumemo kao osvetu Hrvatske zbog zahteva predsednika Vučić da poseti Jasenovac.

 - Lično ne vidim nijedan drugi razlog zašto bi oni to uradili, to bi isto bilo kao kada bi Nemačka sprovela neke sankcije protiv Izraela, zato što predsednik Izraela traži da poseti neki koncentracioni logor na teritoriji sadašnje Nemačke - rekao je Vesić.

 - Dakle, podsećanje predsednika Vučića na Jasenovac toliko smeta hrvatskoj vladi da su oni spremno da se svete Srbiji na svaki način, samo zato što je predsednik podsetio svet da se nešto dogodilo u Jasenovcu - izjavio je Vesić.

Vesić je naglasio da je siguran da će predsednik Vučić tražiti objašnjenje i od kancelara Šolca kao i od predsednika Makrona, na pitanje da li je ovo odluka Evropske unije ili politika hrvatske vlade. Da li politiku EU vodi Plenković ili je vodi Šolc?! Pa da znamo na čemu smo.

Jer u isto vreme na nas se vrši pritisak da uvedemo sanksije Ruskoj Federaciji, odnosno da uskladimo našu spoljnu politiku sa politikom EU, dok se ta ista Evropska unija prema nama licemerno ponaša.

 - Želim da kažem da mi nemamo nikakvu pomoć od Evropske unije, nikoga ne interesuje kakve ćemo mi ekonomske posledice imati oko toga, dok se istovremeno dopušta da se pojedine zemlje kao što je Hrvatska svete Srbiji, zato što u ovom slučaju, opet ponavljam, predsednik Srbije podseća da postoji Jasenovac, što je veoma licemerno - zaključio je Vesić.

(Alo)

BONUS VIDEO:

APLAUZ ZA VUČIĆA: Predsednik na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest