SRBIN UHAPŠEN U GRČKOJ PO HRVATSKOJ POTERNICI: Krenuo sa ženom i ćerkom na more, sud odlučuje o izručenju Zagrebu

Tanjug

27. 06. 2022. u 20:14

GRČKA policija je privela je danas 59-godišnjeg Srbina za kojim je Hrvatska raspisala poternicu zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. godine.

СРБИН УХАПШЕН У ГРЧКОЈ ПО ХРВАТСКОЈ ПОТЕРНИЦИ: Кренуо са женом и ћерком на море, суд одлучује о изручењу Загребу

Foto: Arhiva Novosti

Grčke vlasti su saopštile da je državljanin Srbije uhapšen nakon što je prešao granicu iz Severne Makedonije na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj, gde je pošao sa suprugom i ćerkom.

Uhapšeni tvrdi da je bio vojni obveznik JNA, ali je negirao da je počinio bilo kakav zločin tokom akcija koje su dovele do pogibije civila u hrvatskim mestima Voćinu i Zujati.

Privedeni muškarac odveden je u Solun gde će se pojaviti pred javnim tužiocem, a tročlano sudsko veće razmatraće potom zahtev za izručenje Hrvatskoj.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER BITI NAŠ!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!