VULIN ODGOVORIO NA LAŽI MILANOVIĆA: Vučić ima ogromnu političku moć zato što ima ogromno poverenje građana Srbije

Novosti onlajn

31. 05. 2022. u 16:50

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću, komentarišući laži i uvrede koje je predsednik Hrvatske izneo na račun Srbije, predsednika Vučića i premijerke Brnabić.

ВУЛИН ОДГОВОРИО НА ЛАЖИ МИЛАНОВИЋА: Вучић има огромну политичку моћ зато што има огромно поверење грађана Србије

Foto: MUP/EPA

Vulin je oštro ocenio stav Milanovića i poručio da će Srbijom vladati onaj koga Srbija izabere i tu Milanovićeva zavist i žal, što se nije mnogo pitao ni kao premijer, ni kao predsednik, ništa ne mogu da promene.

 - Hrvatska jeste etnički najčistija država u Evropi i to ne može da promeni nijedna lična Milanovićeva uvreda, baš kao što ne može da promeni ni istinu da u Srbiji vlada demokratija u kojoj je narod jedini "gazda". Srbija se za vreme Aleksandra Vučića razvila, ojačala, pa i vojno osnažila. Raduje me što Milanović Srbiju smatra bezopasnom, ali ne zato što je Hrvatska jaka, već zato što je u okviru NATO pakta, pa svoju snagu traži u tuđoj. Vojno neutralna Srbija snagu traži samo u sebi, a predsednik Vučić ima ogromnu političku moć zato što ima ogromno poverenje građana Srbije. A biti podržan od velike većine svog naroda i vladati u skladu sa takvom podrškom je suština demokratije. Srbijom će vladati onaj koga Srbija izabere i tu Milanovićeva zavist i žal što se nije mnogo pitao ni kao premijer, ni kao predsednik, ništa ne mogu da promene - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Niz laži Milanovića i sramni napadi na predsednika Vučića

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović izneo je niz laži i uvreda na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. On je izjavio da danas Srbija nije pretnja Hrvatskoj i da kupi, kako kaže, tri puta više oružja, jer Hrvatska je članica NATO.

- Da kupe tri puta više oružja, oni su bezopasni. Srbija nije pretnja Hrvatskoj, jer je Hrvatska u NATO - kaže Milanović i dodaje da će Hrvatska preživesti i stresti to "kao perut sa revera".

Takođe, hrvatski predsednik je sramno napao Vučića izjavivši da je “pregazio neke od temelja vere” i sad, kaže, treba naći opravdanje, protivtežu za to što nije uveo sankcije Rusiji. A ta protivteža je, prema Milanoviću, Hrvatska.

- Gde će drugo nego u Hrvatskoj? Nažalost, biće ovaj put skupo za Vučića jer Hrvatska ne može preko tih gluposti prelaziti celo vreme - rekao je Milanović, govoreći o optužnici srpskog tužilaštva protiv četvorice visokih hrvatskih oficira za ratni zločin na Petrovačkoj cesti, avgusta 1995.

Tvrdi da je Srbija uzela sebi za pravo “puno gore, ambicioznije” od toga da bude regionalni Hag.

- Dovode nas u situaciju da mi menjamo svoje zakonodavstvo. Kad bi se sve države tako ponašale, svet bi propao, ionako je na rubu - kaže Milanović i dodaje da su posledice univerzalne jurisdikcije opasne.

Hrvatski predsednik ide i korak dalje pa kaže da je da je "Srbija nedefinisana po pitanju gde stvarno pripada".

- Vučić u Srbiji kupuje vreme, kao što u BiH Bakir Izetbegović kupuje vreme - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji.

Milanović i ponavlja da je Srbija izabrala model vlasti u kojoj “imaš predsednika koji je gazda svega”. Na pitanje o izjavi Ane Brnabić da je Hrvatska etnički najčistija zemlja u Evropi, Milanović je odbio da komentariše pod izgovorom da reči srpske premijerke, kako kaže, "nemaju nikakvu težinu". Na na insistiranje da kaže da li su izjave Brnabić opasne, Milanović tvrdi da jesu, ali za Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)