HAG PONOVO TRAŽI ŠEŠELJA I JOŠ SEDAM SRBA: Policija uručila poziv lideru radikala

S. Rajković

24. 05. 2022. u 12:57

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je za "Novosti" da mu je policija uručila poziv da dođe na saslušanje pred istražiteljima Haškog tribunala.

ХАГ ПОНОВО ТРАЖИ ШЕШЕЉА И ЈОШ СЕДАМ СРБА: Полиција уручила позив лидеру радикала

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Poziv je stigao i za sedam sadašnjih i bivših članova tima za pomaganje Šešeljeve odbrane pred Haškim tribunalom.

Naime, osam državljana Srbije haški istražitelji žele da ispituju o navodnom "kršenju pravilnika o neobelodanjivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka".

Na spisku su još i LJiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

SRS na Kongresu bira novog predsednika

LIDER radikala izjavio je da nije povukao svoju odluku o povlačenju sa čela SRS. Šešelj kaže da će SRS na Kongresu izabrati novog predsednika. 

Haški istražitelji nameravaju da razgovore sa sadašnjim i bivšim članovima Šešeljevog tima obave krajem juna, a sa Šešeljem prvog jula.

Podsećamo, Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao skandaloznih 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku.

Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014.

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)