SRBI I MAĐARI POKAZALI PUT: Selaković i Sijarto u Segedinu analizirali minule izbore na kojima su Vučić i Orban bili ubedljivi

Tanjug

06. 04. 2022. u 21:44

GRAĐANI i Srbije i Mađarske na izborima 3. aprila rekli su da su za mir i bezbednost i pokazali put kojim žele da idu njihove države. O prijateljstvu dve zemlje govore konkretni rezultati i one će nastaviti saradnju zasnovanu na međusobnom razumevanju i podršci kojoj posebno doprinose odlični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana.

СРБИ И МАЂАРИ ПОКАЗАЛИ ПУТ: Селаковић и Сијарто у Сегедину анализирали минуле изборе на којима су Вучић и Орбан били убедљиви

Foto Tanjug

To je u sredu u Segedinu poručio šef srpske diplomatije Nikola Selaković na zajedničkoj konferenciji za medije sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom.

- U neizvesnim i nimalo lakim okolnostima u kojima se nalazimo, glasna spremnost i podrška koju pružamo jedni drugima od ključne su važnosti, i zato mi je posebno drago što susretom sa ministrom Sijartom mogu da doprinesem nastavku naše saradnje - istakao je Selaković.

Šef srpske diplomatije zahvalio je premijeru Orbanu i ministru Sijartu na doslednoj, aktivnoj i veoma snažnoj podršci evrointegracijama Srbije.

- Bio sam prisutan na mnogo mesta u evropskim forumima gde je najjači glas Srbiji, i u korist naših evrointegracija, bio glas mog prijatelja Petera, odnosno Mađarske - rekao je Selaković dodajući da takve reči i snažnu podršku možete čuti od istinskih i pravih prijatelja.

Sijarto je izrazio zadovoljstvo što se sa Selakovićem sreo tri dana nakon izbora koji su na isti dan održani i u Mađarskoj i u Srbiji:

- U sudbinskom trenutku kao što je ovaj dobili smo istorijske rezultate kako u Srbiji, tako i u Mađarskoj. U Mađarskoj su vladajuće stranke dobile rekordan broj glasova, dvotrećinsku većinu u parlamentu. Rekordna je pobeda i predsednika Srbije. Čestitam predsedniku Vučiću koji može da počne svoj drugi mandat.

SARADNjA VREDNA DVE MILIJARDE

SELAKOVIĆ je izdvojio zajedničku ekonomsko-trgovinsku saradnju koja je u prethodnoj godini iznosila dve milijarde 290 miliona evra, a posebno ukazao da je, prema podacima za prva dva meseca ove godine, bila 839,7 miliona evra, čime je, kaže, Mađarska došla na drugo mesto kao naš spoljnotrgovinski partner.

- Radićemo na većem prisustvu srpskih kompanija u Mađarskoj, ali se treba angažovati radi zajedničkog prisustva na trećim tržištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)