U MORU paranoičnih konstrukcija Zapada o "malignom uticaju Rusije" na Balkanu, briselska birokratija je juče žigosala čak i Srpsku pravoslavnu crkvu kao promotera najveće zemlje sveta i destabilizujući faktor u celom našem regionu!

Merlin

10.03.2022. 09:20

Aha, i ko njih pita bilo šta? Pa počeli su javno da napadaju pravoslavlje, da neće kao šiptarija da nam uzmu crkve, pokatoliče nas(kao ustaše) ili da svi pređemo u muslimane(kao turci). I problem rešen jer nema više pravoslavaca?!

Vasa

10.03.2022. 09:22

Све има своју меру! Изједначавате СПЦ са екстремним исламом, а самим тим Српски народ са терористичким организацијама и анти-цивилизацијским системима вредности. Ударили сте нам на цркву, која је темељ нашег идентитета. Знате како је прошао Мило. Министарство спољних послова, под хитно треба да уручи протесну ноту амбасади Летоније и да повуче амбасадора из Летоније на консултације.

Milutin

10.03.2022. 10:03

Brisel je izuzetno bezobrazan.normalno je da se pravoslavni narodi podržavaju.vreme je da brisel pokaže poštovanje prema ruskom i srpskom narodu jer se bliži dan kad će morati da nas poštuju.naša crkva je puno patila od zapada i njihovih podvala.sotona treba da se pokaje dok još nije kasno

Kazo

10.03.2022. 10:27

A sloboda , demokratija to nema u eu , koji ogavan tekst . Vi bi ponovo inkviziciju a , spaljivanje knjiga , pa mi nismo i nećemo u eu , a vi ste američka kolonija samo toga još niste svjesni !!! Izopačeni fašisti !

Prellee

10.03.2022. 10:42

Sta oni hoce od Srba, da Srbe ponizavaju, bombarduju i da Srbi trebaju biti naklonjeni onima koji to rade.Oni vrijedjaju elementarnu logiku zdrava razuma.Normalno u takvom bully odnosu prema Srbima, nasao se neko ko to duboko i tesko dozivljava, a to je SPC i zastutnik, branitelj Srba, Rusija.Svaka cast Rusiji koja jos uvijek ima emocije a nije ogranicena samo novcem.Rusija je sad morala reagovati, jer su je doveli u corsokak.Onda se pitaju sta bi!? Nije novac u pitanju, nije reagovala zato sto su ljudi prosudili materijalno, pa promasili skroz.Upravo je bila u pitanju emocija prema nesreci, prema stradanju Pravoslavlja.Zapad to niti razumije, niti prihvata.Znaci iznudjena reakcija samoopstanka prvo Srba devedesetih a danas i Rusa.Pitam se, jeli Zapad mogao da se promjeni? Nije! Samo patnja, a ne tudja nesreca, vlastita nesreca moze promjeniti ljude.Pod uslovom da ti koji trebaju da se promjene, ne naprave sebi i drugima jos vecu.Sta uradi Zapad, da se braca ubijaju, prvo nasi Balkanski ratovi a sad Rusi i Ukrajinci.Doveli Zelenskog, problematicnog glumca, covjeka neodgovornog, covjeka punog mrznje da pravi ovo danas sto radi.Najgore od svega sto mu podrsku daju oni koji imaju lose namjere prema Rusima...pazi spiska bully persona, Biden, Blinken, Nuland, Pelisi, Olbrajt...sve bloody people on 90 years.

Milan Lekić

10.03.2022. 10:46

Потпуна ревизија логике и смисла стварности на српском етничком простору. Није ваљда да је СПЦ идеолог геноцида над сопственим народом у последња два века. Није ваљда да СПЦ ревидира историју и формира хибридне државе на свом државотворном простору (Далмација, БиХ, Црна Гора, Косово). Римска црква је извор и темељ свих несрећа на Балкану. Повампирени немачки фашизам изникао преко остатака Хитлеровог БНД-а који су основали ЦИА, данас представља покретачку силу америчке спољне политике. Њој су данас савезници љени непријатељи из Другог рата. Зато је Русија реакцијом у "минут до 12", спасила себе, Србе и врло брзо ће то схватити и либерални запад - Европу.

nikola

10.03.2022. 11:01

Sve za što optužuju druge, oni surovo i brutalno rade! Ove stvari ko nas ne mogu da prođu. A proći će naravno u njhovim, potpuno idiotizaovanim društvima, koje oni nazivaju demokratskim!

Djoka Proka

10.03.2022. 11:01

Pa naravno! Pravi put za Srbiju i SPC je prihvatanje Svete hiljadugodišnje EU i njenog Svetog Parlamenta koji se u svojoj mnogovekovnoj istoriji pokazao kao veliki prijatelj Srba, srpske države i svega srpskog uopšte. Kad ćemo već jednom da izustimo na glas i razgovetno NE EU, zajedno sa svim vašim 'vrednostima!!!

miroljub

10.03.2022. 11:17

Znaci da smo mi diskriminisani koji verujemo u Boga i nase stare Prave vere. Da li nas zato kinje , proteruju , diskriminisu i ubijaju . Ko su ti sto nas napadaju ? Protestanti Katolici Anglikanci Satanisti ili nesto trece? Sta je briselska demokratija ?

tomy

10.03.2022. 12:39

Ovo je isjecak govora iz filma Mars na drinu :IDEMO ZATO JER SE MORA,JER HOCE DA NAS ZGAZE! Izgleda da opet hoce da nas zgaze i guraju nas u rat bas kao sto je to radila i Austrougarska,e moj narode sve mi se cini da cemo opet morati stati uz onu gore navedenu recenicu,neka nam se dragi bog smiluje !

ban Kulin

10.03.2022. 13:00

Ovim fašistima iz Evrope treba saopštiti da je Srpska Pravoslavna Crkava nastala na Balkanu, da je to autentična crkvena organizacija sa ovih prostora za razliku od rimokatolicizma kojeg su na Balkan uvezli sa Apeninskog poluostrva iz Rima i Vatikana ili za razliku od islama kojeg su nametnuli okupatori pošto su ga uvezli sa Arabijskog poluostrva iz Meke i Medine, tako da preda tome, ako ijedna crkvena ili verska organizacija na ovim prostorima kod nas ovde na Balkanu ima kakvo-takvo istorijsko pravo na svoje postojanje, onda je to bez sumnje - SPC!!!

RAKONI

10.03.2022. 15:17

Koji licemeri, znaci Brisel moze da naredjuje i da utice u regionu kako mu je volja !! Dok su im puna usta demokratije i slobode govora oni cenzurisu sve ono sto ne ide po njihovom nerativu !! Demokratija znaci imati priliku da cujes i da vidis obe strane a ne samo onu koju oni vide kao pravu i istinitu ! Ako se gleda samo jednostrano onda ne moze nikako da se tvrdi da je to jedina istina !! U Americi su totalno cenzurisali Trumpa, izlili milion neistina bez da moze da se javno brani, tako je isto sada sa Ukrajinskim ratom, tako je bilo i sa Ratom u X-YU !! Samo CNN,BBC, CNBC, CBC i sve ostala zapadnjacka medijska masinerija koja bombarduje ne birajuci sredstva radi stvaranje totalne mrznje prema svemu sto je Rusko. PR. Ovde u Kanadi su zabranili ime jela POUTINE jer asocira na ime PUTIN !! Nemakrajnosti njihovom ludilu. A kada oni bombarduju ili osvajaju drzave sitom sveta to je kao konjica sve rade bez ikakve svetske odgovornosti !!

ranko75

12.03.2022. 13:15

Tesko su smece i dno dna ti koji sebe nazivaju civilizovanim svetom. To podseca na Jevangeljsku pricu o fariseju i samaricaninu. Oni su fariseji a mi samaricani.

Luka

14.03.2022. 20:16

Umesto što od Srbije tražiti pokornost vašoj propaloj politici,radije objasnite svojim biračima zašto od „jučer” plačaju skuplji benzin,plin,elektriku,prehrambene proizvode,recite im iskreno da je to posljedica vašeg podilaženja i bezpogovornog slijeda politike vaših prijatelja i naredbodavaca Amerike i Engleske.Zašto raznim pritiscima tražite da vas u toj propaloj politicii slijedi i Srbija ili vas je strah, da na primjeru Srbije vaši birači ne spoznyju promašaje vaše politike

Luka

14.03.2022. 20:50

Što ti krščanko iz Litve sa svojim istomišljenicima nisi uzela katolički križ i stala pred ”banderovce” i pozvala ih u ime Boga i krščanskog morala neka ne ubijaju narode u Donbasu i Luganskom već 8 godine ili zašto ne donesete Rezoluciju kojom pozivate Zelenskog na mirno rješenje,a ne mu šaljete oružje da se u ime vašeg Boga nastavlja ubijanje.