AMBASADOR ĐURIĆ RAZGOVARAO SA SENATOROM KARDINOM: Izložen koncept Otvorenog Balkana

Tanjug

26. 01. 2022. u 22:22

AMBASADOR Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa senatorom Benom Kardinom, predsedavajućim Helsinške komisije i članom Spoljnopolitičkog odbora u Gornjem domu Kongresa kome je obrazložio koncept Otvorenog Balkana.

АМБАСАДОР ЂУРИЋ РАЗГОВАРАО СА СЕНАТОРОМ КАРДИНОМ: Изложен концепт Отвореног Балкана

Foto: Tviter

Uz razmenu mišljenja o aktuelnostima na regionalnom i svetskom planu, Đurić je senatoru Kardinu detaljno obrazložio koncept Otvorenog Balkana kao nove spone za izgradnju partnerskih odnosa u našem delu Evrope, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Podsetivši da je sama ideja o ovom načinu povezivanja potekla od predsednika Aleksandra Vučića i najviših zvaničnika Severne Makedonije i Albanije, Đurić je podvukao da je Srbija svojom ekonomskom stabilnošću i otvorenim stavom dokazala i pokazala da je pouzdan sagovornik koji je uvek spreman da pruži ruku saradnje, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, kako je istakao ambasador, "ohrabrujemo i ponavljamo poziv svim našim partnerima u regionu da se priključe inicijativi, te da svi zajedno počnemo da doprinosimo daljem poboljšanju životnog standarda svih ljudi na Balkanu".

Imajući u vidu da senator Kardin predsedava i senatskim Odborom za mala preduzeća i preduzetništvo, među temama razgovora bile su i mogućnosti jačanja trgovinske razmene Srbije i SAD kroz širu promociju srpskog izvoza.

Đurić je posebno istakao da mala i srednja preduzeća u Srbiji imaju ogroman privredni potencijal, te da naša država kontinuirano radi na implementaciji strateške regulative za podršku razvoja ovog sve dinamičnijeg sektora.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili