MINISTAR VULIN: Aleksandar Vučić mora da nastavi da vodi SNS, povlačenje jednostavno nije opcija

Novosti onlajn

20. 01. 2022. u 09:32

POVLAČENJE Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke dovelo bi do urušavanja SNS-a, ali i destabilizacije Srbije - izjavio je ministar Vulin.

МИНИСТАР ВУЛИН: Александар Вучић мора да настави да води СНС, повлачење једноставно није опција

Foto: MOD

- Ako najveću partiju na Balkanu napusti njen nesporni vođa, postavlja se pitanje koliko članstva će ostati u SNS-u, a koliko će svoje političko angažovanje primeriti angažovanju predsednika Aleksandra Vučića. Povlačenjem nespornog vođe svih Srba sa čela SNS-a ugrozilo bi opstanak jedine političke organizacije koja je u stanju da okupi sve Srbe bez obzira na to gde žive i obezbedi da Srbi prvi put od Prvog svetskog rata budu jedinstven politički narod.

Ukoliko SNS dopusti svom predsedniku da se povuče sa njenog čela, to bi značilo da se SNS slomio pod pritiscima velikih sila i da se napušta politika vojne neutralnosti i politika samostalne Srbije koju je formulisao i vodio Aleksandar Vučić.

Napuštanje takve politike vodilo bi sukobima unutar SNS-a, ali i u vladajućoj koaliciji i na prostoru srpskog sveta koji ne može da postoji bez snažne i stabilne Srbije. 

Ako SNS bude toliko istorijski neodgovoran da dozvoli Aleksandru Vučiću da se povuče i i da ga velike sile slome, Aleksandar Vučić ne bi smeo da pokaže istu neodgovornost i slabost. 

Aleksandar Vučić mora da nastavi da vodi SNS, pa ma koliko mu bilo teško, povlačenje jednostavno nije opcija - odgovorio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na najavu predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića da će se povući sa čela Srpske napredne stranke nakon izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)