VULIN: Za PS Vučić jedini prihvatljiv kandidat SNS na izborima

Tanjug

07. 01. 2022. u 12:49

POKRET socijalista (PS) podržaće isključivo Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS na izborima 3.aprila, izjavio je predsednik PS i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i naveo da ta stranka nije spremna da podrži drugog kandidata iz redova naprednjaka.

ВУЛИН: За ПС Вучић једини прихватљив кандидат СНС на изборима

Foto: Tanjug

- Ili će Aleksandar Vučić biti naš zajednički kandidat ili će PS razmisliti da ima svog kandidata, a to bih bio ja - rekao je Vulin za Tanjug na pitanje da li će PS biti u koaliciji sa SNS na izborima 3.aprila i da li je za tu stranku, budući da Vučić još uvek nije doneo odluku o kandidaturi na predsedničkim izborima, prihvatljiv drugi kandidat iz redova naprednjaka.

- Ne razumem naprednjake šta čekaju, boljeg nemaju ni oni, ni čitav srpski svet. Šta će se to desiti protokom vremena, koga će oni smisliti, ako ne predlože svog predsednika? U ovom trenutku nismo spremni da podržimo bilo koga osim Aleksandra Vučića - podvukao je Vulin.

Kako kaže, ako SNS misli da Vučić ne treba da bude predsednički kandidat, to znači da se "slomila pod pritiskom velikih sila'".

- Da odustaje od politike vojne neutralnosti i politike objedinjavanja svih Srba, da odustaje od samostalne politike kada su u pitanju i ekonomija i vojska. Tu politiku PS ne može da podrži - poručuje Vulin.

Vulin je rekao da je PS lojalan partner i saborac SNS i da su bili zajedno kada "nikog drugog nije bilo" i kada je, kaže, izgledalo da će "vladavina petooktobarskog ološa biti večna i da se u Srbiji ništa neće promeniti".

- Bili smo zajedno i borili se kada je izgledalo da će Srbija postati deo NATO pakta i da će zauvek napustiti svoju istoriju i sebe u istoriji - rekao je Vulin.

Dodao je da je PS spreman da sa SNS nastavi borbu na svim nivoima, ali da je na prvom mestu želi da podrži Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024