VUČIĆ POKAZAO ĐILASOVU SLIKU I TEKSTOVE: Ovog čiku na slici poznajete - evo šta je on u rekao intervju za Nedeljnik iz 2017.

Novosti online

01. 12. 2021. u 18:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je na konferenciji za novinare o tekstovima o litijumu koji su u medijima izlazili kada je na vlasti bio DS.

ВУЧИЋ ПОКАЗАО ЂИЛАСОВУ СЛИКУ И ТЕКСТОВЕ: Овог чику на слици познајете - ево шта је он у рекао интервју за Недељник из 2017.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Hteli su uljne škriljce, što je mnogo gore od litijuma, samo da kažem ljudima. Evo šta kaže Tanjug - "Srbija će biti centar proizvodnje litijuma". Tekst iz 2011. godine. I piše da će njegov značaj biti za 100 godina kao onog rudnika u Boru. Pa mi smo izgleda krivi što nismo do 2014. otvorili taj rudnik. Evo hteli su i u Mionici i Valjevu da kopaju. Dakle pazite se Mioničani i Valjevci, i kod vas će da kopaju kada dođu na vlast - pročitao je Vučić.

- "Prekretnicu u tom poslu je napravila kompanija Rio Tinto. To nalazište jadarita je jedino u svetu". Evo vidite šta pišu. Bilo je takmičenje da što pre otvore rudnike. Tada nisu čekićali i tukli ljude, nego je to bio biznis decenije. Evo kažu "Supermen oboren u Jadru". Tekst iz 2010. godine. Politika objavila. Slušajte šta piše, o američkim bušilicama koje idu 500 metara u zemlju. I tako to ide - rekao je predsednik.

Vučić je potom pokazao tekst u kome Oliver Dulić traži otvaranje i rudnika nikla i uljanih škriljaca. 

- E i ovog čiku poznajete, intervju za Nedeljnik iz 2017. godine. Taj čika kaže: "Hajde da pričamo o Beogradu i ekonomiji. Evo potvrđeno je da je kod Loznice otkriveno drugo najveće nalazište litijuma u Evropi. Hajde da pričamo o koncesiji na te rudnike, ali da otvaramo fabrike baterija. To će biti velika šansa za Srbiju, to su teme koje su nam danas potrebne, a ne da ljudi koji ne podržavaju vlast slušaju šta priča Vučić, Vesić i Mali" - pročitao je Vučić reči Dragana Đilasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)