VUČIĆ O CRNOJ GORI: Za Đukanovića sam ja najveći krivac, zato što se borim za srpski narod

Novosti online

16. 11. 2021. u 22:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" i na situaciju u Crnoj Gori.

ВУЧИЋ О ЦРНОЈ ГОРИ: За Ђукановића сам ја највећи кривац, зато што се борим за српски народ

Foto: Printskrin TV Happy

Đukanović kaže da je najveći problem Aleksandar Vučić - ja sam kriv zato što on misli da sam stajao iza litija i finansijski i na sve druge načine. Tada smo se još i viđali u Jerusalimu, Briselu, nakon izbora više nismo razgovarali. To je njegovo pravo i izbor, svako bira svoje društvo. Ja kao prdsednik države moram da razgovaram sa svima, kada hoću da se proveem, ja biram svoje društvo. On misli da sam ja kriv što se podigao srpski faktor. Mi ćemo uvek stajati uz svoj narod, pomoći ćemo Maticu srpsku, srpsko udruženje književnika, Srpsku crkvu, šta je problem u tome? Jesmo li na bilo koji način ugrožavali nezavisnost Crne Gore? Problem je u tome što samo pitamo zašto Srbi nemaju prava? Da li je to nelegitimno pitanje, pitanje koje nemamo prava da postavimo u skladu sa evropskim normama? Nemojte da nipodaštavate 29 posto ljudi i da mislite da oni mogu da promene svoju nacionalnu pripadnost? Zato što sam rekao da se zna ime crkve u Crnoj Gori i da se to zove Srpska pravoslavna crkva - onda kažite i da sam zločinac. Ako sam kriv i zbog spomenika Stefanu Nemanji, iz zbog Dare iz Jasenovca, iz zbog Obale jasenovačkih žrtava - za sve sam to kriv. I zato sam počinio i zločine u Petrinji u kojoj nikada nisam bio. Problem je u tome što ja pitam odakle vam ulica Mile Budaka u Hrvatskoj? Jel to evropski standard? Poštujemo tuče žrtve i uvek ćete da vidite pijetet kod nas - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada