VUČIĆ SE SASTAO SA NARAJANOM KHADKOM: Predsednik razgovarao sa šefom diplomatije Nepala (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 12:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Nepala Narajana Kadku, sa kojim se saglasio da bi Pokret nesvrstanih zemalja trebalo da ojača svoj uticaj u svetu.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА НАРАЈАНОМ КХАДКОМ: Председник разговарао са шефом дипломатије Непала (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić i ministar Kadka su istakli da je Pokret nesvrstanih zemalja danas možda i važniji nego što je bio pre 60 godina i da zemlje iz tog kruga treba da se međusobno podržavaju, zalažući se za snagu multilateralizma.

Prenoseći pozdrave rukovodstva Nepala i poziv za zvaničnu posetu toj zemlji, ministar Kadka je potvrdio poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštila je Služba za saradnu sa medijima predsednia Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio šefu nepalske diplomatije Kadki na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, s čim u vezi je ministar Kadka istakao zalaganje svoje zemlje za rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Nepala tradicionalno prijateljski, izgrađeni na temelju međusobnog poštovanja, sa značajnim prostorom za dalje razvijanje političkog dijaloga.

Saglasili su se da je potrebno jačanje ugovorno-pravnog okvira, kao osnove za produbljivanje saradnje, posebno ekonomske, za šta postoji obostrana spremnost.

Predsednik Vučić je podsetio na uspešnu nepalsku investiciju u Srbiji, fabriku testenine u Rumi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLA SVETA POD KUPOLAMA: Ovako su tekle pripreme za konferenciju nesvrstanih na Beogradskom sajmu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković