VUČIĆ NA SASTANKU ŠEFOM DIPLOMATIJE KUVAJTA: Predsednik razgovarao sa Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Sabahom (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kuvajtskim ministrom spoljnih poslova Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Ahmed Al-Džaber Al Sabahom i izrazio zadovoljstvo zbog njegovog učešća na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ ШЕФОМ ДИПЛОМАТИЈЕ КУВАЈТА: Председник разговарао са Ахмедом Насером Ал-Мохамед Ал-Сабахом (ФОТО)

Foto: Printskrin/ Instagram

Vučić je tom prilikom konstatovao da je poseta ministra Al Sabaha prva poseta jednog šefa kuvajtske diplomatije Beogradu u novije doba, jer posete na nivou ministra spoljnih poslova nije bilo još od postojanja SFRJ, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ministar Al Sabah preneo je pozdrave emira Kuvajta, koga je predsednik Vučić pozvao da poseti SrbijuVučić i Al Sabah saglasili su se da bi češća razmena poseta zvaničnika dveju zemalja doprinela tome da Srbija i Kuvajt jasnije sagledaju mogućnosti za saradnju, posebno ekonomsku, koja je trenutno daleko ispod realnih mogućnosti i ne odražava dobre odnose dveju zemalja.

Kako se navodi, s tim u vezi su naglasili značaj obnavljanja rada Mešovite komisije za saradnju, a ministar Al Sabah je izneo konkretne predloge za saradnju, koji su, kako je rekao, proistekli iz novih okolnosti koje je donela aktuelna pandemija, a to su oblast zdravstva, poljoprivreda i prehrambena industrija, kao i obrazovanje i IT sektor i sektor veštačke inteligencije.

Takođe, dogovoreno je da je u vezi toga pripremi mapa puta saradnje.

Ministar Al Sabah je podsetio da je čuvene vodotornjeve, simbol modernog Kuvajta, izgradila kompanija iz Srbije i rekao da se nada da će još takvih simbola obeležiti istorijske veze dveju zemalja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (13)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni