VUČIĆ NA SASTANKU ŠEFOM DIPLOMATIJE KUVAJTA: Predsednik razgovarao sa Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Sabahom (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kuvajtskim ministrom spoljnih poslova Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Ahmed Al-DŽaber Al Sabahom i izrazio zadovoljstvo zbog njegovog učešća na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ ШЕФОМ ДИПЛОМАТИЈЕ КУВАЈТА: Председник разговарао са Ахмедом Насером Ал-Мохамед Ал-Сабахом (ФОТО)

Foto: Printskrin/ Instagram

Vučić je tom prilikom konstatovao da je poseta ministra Al Sabaha prva poseta jednog šefa kuvajtske diplomatije Beogradu u novije doba, jer posete na nivou ministra spoljnih poslova nije bilo još od postojanja SFRJ, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ministar Al Sabah preneo je pozdrave emira Kuvajta, koga je predsednik Vučić pozvao da poseti SrbijuVučić i Al Sabah saglasili su se da bi češća razmena poseta zvaničnika dveju zemalja doprinela tome da Srbija i Kuvajt jasnije sagledaju mogućnosti za saradnju, posebno ekonomsku, koja je trenutno daleko ispod realnih mogućnosti i ne odražava dobre odnose dveju zemalja.

Kako se navodi, s tim u vezi su naglasili značaj obnavljanja rada Mešovite komisije za saradnju, a ministar Al Sabah je izneo konkretne predloge za saradnju, koji su, kako je rekao, proistekli iz novih okolnosti koje je donela aktuelna pandemija, a to su oblast zdravstva, poljoprivreda i prehrambena industrija, kao i obrazovanje i IT sektor i sektor veštačke inteligencije.

Takođe, dogovoreno je da je u vezi toga pripremi mapa puta saradnje.

Ministar Al Sabah je podsetio da je čuvene vodotornjeve, simbol modernog Kuvajta, izgradila kompanija iz Srbije i rekao da se nada da će još takvih simbola obeležiti istorijske veze dveju zemalja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

RANKOV ATAK NA ISTORIJU I SRBIJU: Crnogorski ministar spoljnih poslova na početku mandata opravdao epitet srbomrsca