MORAĆEMO JOŠ DA SE BORIMO: Vučić - Dijalog je nešto što Srbija poštuje od početka

Novosti online

30. 09. 2021. u 11:45

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na, kako je rekao, razumnim rečima i njenom stavu o krizi na severu Kosova i Metohije, poručujući da je Srbija u potpunosti posvećena implementaciji svih do sada potpisanih sporazuma čiji je pokrovitelj EU.

МОРАЋЕМО ЈОШ ДА СЕ БОРИМО: Вучић - Дијалог је нешто што Србија поштује од почетка

Foto: Printskrin TV Pink

Vučić je primetio da teško da postoji porodica koja je sudbinski čvrsto vezana za EU kao porodica Fon der Lajen, te je predsednica EK, čiji je otac bio jedan od prvih službenika u Briselu još 1958. godine, a ona sama dugogodišnja saradnica Angele Merkel, osoba koja najbolje zna šta predstavljaju fundamentalne slobode oličene u četiri velike slobode - kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala.


- Teško da takav neko postoji. Vi ste pre nego bilo ko drugi vlasni da iznesete objektivan stav o svim političkim i ekonomskim kretanjima u Evropi i svetu. I posebno me raduje vaš stav o krizi na severu Kosova i Metohije i svemu za šta ste pronašli dovoljno balansiran pristup - rekao je Vučić.

Naveo je da je predsednica EK rekla da je od ključne važnosti da se napetost smanji i da se vrate dijalogu, te da je EU od početka izgrađena na dijalogu i ekonomskom razvoju, što vodi razumevanju obeju strana, zalečenju rana i konačnom pomirenju, što je dug proces, koji vodi miroljubivoj i obećavajućoj budućnosti.

VUČIĆ je rekao da je dijalog nešto što je "osnovno i što Srbija poštuje od početka".


- Uz zahvalnost za te reči razuma, želim da ponovim da je Srbija u potpunosti posvećena implementaciji do sada potpisanih sporazuma čiji je pokrovitelj EU - poručio je predsednik Srbije.

- Nadao sam se da ćemo sinoć napraviti dogovor, ali da sad ne govorim detalje. Želim da verujem da nismo daleko od rešavanja trenutnog problema, a nadam se da ćemo time uspeti i da izbegnemo eventualne buduće probleme. Svaka vrsta problema, ma koliko mali bio, koji se napravi svima nama pravi veliki problem, i u privlačenju investitora i imidžu zemlje. Na nama je da pokušamo na svaki način da napredujemo u ekonomiji.

- Nećemo mi biti član EU dok u potpunosti ne rešimo odnose sa Prištinom, to ljudi u Srbiji moraju da znaju. Moraćemo još da se borimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri