MINISTAR VULIN: Svako ko uvredi Srbiju i Vučića u Hrvatskoj je zvezda i ima obezbeđen medijski prostor

Novosti online

30. 09. 2021. u 11:04

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je prilikom gostovanja u jutarnjem programu na televiziji Hepi da bi Kosovo bilo članica Ujedinjenih nacija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije prelomio svojim glasom u Briselu, kao i da je Kurti rekao istinu izgovorivši da „dokle god Vučić vlada Srbijom, Srbija neće priznati lažnu državu Kosovo“.

МИНИСТАР ВУЛИН: Свако ко увреди Србију и Вучића у Хрватској је звезда и има обезбеђен медијски простор

Foto: Tanjug

Ministar Vulin poručio je da se predsednik Aleksandar Vučić bori protiv priznavanja lažne države Kosovo na najpametniji mogući način, ne uvodeći Srbiju u problem.

- Kurti je rekao istinu – dokle god Vučić vlada Srbijom, Srbija neće priznati lažnu državu Kosovo i tačka. I boriće se protiv toga na najpametniji mogući način. Vučić ni jedan jedini put nije ugrozio Srbiju. Sebe je ugrozio više puta. Svoju političku karijeru je stavio na kocku nebrojeno puta, zbog toga što neće da prizna Kosovo. Ali Srbiju nikad nije uveo u problem - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Govoreći o aktuelnoj temi bezbednosti stanovništva na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je podsetio da je stav predsednika Vučića po tom pitanju da se nasilje neće trpeti i da se neće dozvoliti novi martovski pogrom.

- Vučić je rekao da se nasilje neće trpeti i da će srpska država reagovati na nasilje i da se neće dozvoliti novi martovski pogrom. Jeste primetili da je odmah to jutro Kvinta tražila hitan sastanak sa Vučićem? Čim srpska država oživi i pokaže svoju snagu, pokaže da će brinuti o svojim sunarodnicima, odmah se probudi čitav svet da kaže da je to neprihvatljivo. Imali ste Kurtija pre neki dan koji kaže da bi neki budući referendum o ujedinjenju sa Albanijom bio istorijski izraz povezanosti Albanaca, Šiptara na čitavom prostoru. Milanović kaže - ja sam predsednik svih Hrvata, pa i onih u Bosni i Hercegovini. Nema problema. Kad ja kažem „srpski svet“, da treba da budemo jedinstven politički narod, odmah se prave konferencije. A nikad nije bilo Velike Srbije, kamo sreće da je bilo - poručio je ministar Vulin.

Takođe, ministar Vulin je rekao da se pojedinim političarima u regionu daje medijski prostor u Hrvatskoj da vređaju Srbiju, umesto da se govori o bitnijim pitanjima za njihove države.

- Ja bih potpuno razumeo da oni razgovaraju o svojim bilateralnim odnosima, da jačaju odnose Bosne, Hrvatske, Crne Gore, da razmišljaju o ekonomiji, da ukidaju neke granice, da Hrvatska kao članica Evropske unije ukine šengen za Bosnu i Hercegovinu, za Crnu Goru, da im da vakcine, da im da neku veliku finansijsku pomoć, nešto. Ali, ništa od toga - samo priča o Srbiji i Vučiću. Ništa drugo nemaju da pričaju. Ja slušam Milanovića, on ode u Njujork, reč ne priča o Hrvatskoj nego samo o Srbiji i Vučiću. Pa ti si valjda predsednik Hrvatske, nešto pričaj o Hrvatskoj. Nešto nek smisle, ja razumem da nemaju čime da se pohvale, etničkim čišćenjem u Oluji, i tome slično, nije baš nešto za priču u pristojnom društvu, ali pričaj nešto. A ne samo o Srbiji i samo o Vučiću - rekao je ministar policije.

BONUS VIDEO: 

SASTANAK VUČIĆA I ERDOGANA: Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)