MINISTAR VULIN ODGOVORIO RADULOVIĆU: Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica

Tanjug

23. 09. 2021. u 13:20

ONAJ ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru ministru spoljnih poslova Crne Gore Đorđu Raduloviću.

МИНИСТАР ВУЛИН ОДГОВОРИО РАДУЛОВИЋУ: Онај ко је признао лажну државу Косово нема права да говори о неповредивости граница

Foto Tanjug

- Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vekovima pre mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, pre nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci - naveo je Vulin u saopštenju.

- Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnika van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i to nikome nije problem, osim ako Srbi hoće da se okupe i o ključnim nacionalnim pitanjima misle i deluju na isti način. Srbija je matica svim Srbima i dužna je da brine o njima bez obzira na to gde žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja "Velike Albanije" - ukazao je Vulin.

On kaže da se "Velika Albanija" u Crnoj Gori doživljava kao deo evroatlantskih integracija.

- Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posledice svojih odluka. Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije - odgovorio je Vulin ministru spoljnih poslova Crne Gore Đorđu Raduloviću, koji je u intervjuu za Glas Amerike izneo niz laži i uvreda na račun ministra Vulina i ideje "srpskog sveta", saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi „Vihor 2024“ na poligonu „Pešter“