STRANCIMA DOTURALI I MOJ ZDRAVSTVENI KARTON: Vučić - Znam da Janković nije slagao, to je istorijska izjava

S. S. R.

16. 09. 2021. u 07:00

UVEREN sam da je Saša Janković rekao istinu kada je otkrio da se iz ambasada vrše pritisci i zato je ova izjava istorijski važna.

СТРАНЦИМА ДОТУРАЛИ И МОЈ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТОН: Вучић - Знам да Јанковић није слагао, то је историјска изјава

Foto: Tanjug

Ovako je juče predsednik Aleksandar Vučić reagovao na izjavu bivšeg zaštitnika građana i predsedničkog kandidata 2017. Saše Jankovića da je "trpeo pritiske sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto, ako treba i uz pomoć krtice iz SNS", kao i da su mu govorili da lider Srbije "ima slabo srce koje može da stane".

- Radi se o ozbiljnim stvarima koje svedoče o vremenu u kojem živimo. Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. Mislim da znam i koji.

Kako je istakao, ne misli da su želeli da ga ubiju, već im je neko dostavljao njegov kardiovaskularni karton, tako da se "neko izgleda nadao da će malo brže da umre":

- Znam i posle kog mog odlaska u bolnicu su mogli da dođu do takvih papira, ko je mogao da dostavi. Dok sam ovde, vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, ne dodvoravajući se nikome i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku mora da se plati određena cena.

Foto: Tanjug

Saša Janković

Predsednik parlamenta Ivica Dačić istakao je da se konstantno traže ljudi koji vrše pritisak na nosioce vlasti i da su oni koji to rade u našoj zemlji samo izvršitelji, a da su u inostranstvu stratezi:

- Ovom izjavom pokazalo se da je tačno da se to dešava, ali i da nisu ništa uspeli i da neće ni uspeti jer se ne glasa ni u Briselu, ni u Vašingtonu, niti nekom drugom gradu u nekoj inostranoj zemlji.

Za potpredsednika SNS Aleksandra Šapića reči Jankovića nisu iznenađenje.

- Pokušavaju da oslabe Srbiju i personifikaciju svega što je Srbija danas, a to je predsednik Srbije - rekao je Šapić, i dodao da mu je Janković ranije pričao o tome, ali ne detaljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati