PODRŠKA UČITELJICI FARSA: Iz SPP-a podsećaju da je Ugljanin podržao Ustav, a sada se oglušuje o njega

E. V. N.

07. 09. 2021. u 06:51

POLICIJSKA uprava u Novom Pazaru, prema nezvaničnim informacijama, dostavila je izveštaj Višem tužilaštvu u tom gradu o saslušanju učiteljice Adele Karaahmetović Melajac zbog intoniranja tzv. himne sandžačkih Bošnjaka učenicima prvog razreda na početku nove školske godine.

ПОДРШКА УЧИТЕЉИЦИ ФАРСА: Из СПП-а подсећају да је Угљанин подржао Устав, а сада се оглушује о њега

Foto: N.Kočović

Više tužilaštvo nije još objavilo da li će se učiteljica i direktor škole "Rifat Burdžović Tršo" Nusret Zuković sumnjičiti za neko krivično delo i koje, kao i da li će, na osnovu policijskog izveštaja, protiv njih podneti prijave.

Inspekcije Ministarstva prosvete i Ministarstva državne uprave (MDULS) bile su u školi u petak. Iz MDULS kažu, za "Novosti", da je "zbog uočenih nepravilnosti u primeni propisa koji se odnose na državne simbole naloženo direktoru škole da preduzme mere koje se odnose na pravilnu primenu propisa".

- Nepostupanje odgovornog lica po naloženim merama sankcionisano je kao prekršaj - navode u Ministarstvu.

Tokom nedelje i prosvetni inspektori objaviće rezultate svog nadzora.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je u nedelju bio u Policijskoj upravi Novog Pazara dok je učiteljica Karaahmetović Melajac davala izjavu, ocenio je da Bošnjaci trpe "koordinisanu akciju pritisaka i zastrašivanja od policije, tužilaštva, Ministarstva prosvete i režimskih medija, kako bi odustali od Ustavom i zakonima garantovanih prava". On je istakao da su "privođenjem učiteljice na informativni razgovor policija i tužilaštvo grubo prekršili Ustav", kao i da se još uvek ne zna po čijem nalogu i zbog kojeg krivičnog dela je ona saslušana.

Foto D. Milovanović

Muamer Zukorlić

Iz Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića pozvali su nadležne organe na dijalog sa predstavnicima Bošnjaka o državnim simbolima i himni koja je, kako su ocenili, svojim sadržajem neprihvatljiva pripadnicima određenog naroda, a što se silom ne može nametnuti.

- Neprihvatljiva je i demagogija SDA Sandžaka i Ugljanina koji se pita po kojem Ustavu se ovo dešava, nadajući se da je ovaj narod zaboravio da je to baš onaj Ustav koji su on i njegova stranka zdušno podržali. Performans navodnog oslobađanja učiteljice iz policije smatramo farsom sa ciljem spasavanja Ugljanina od potpune političke propasti - saopštili su iz SPP-a.

BEZUSLOVNO POŠTOVANjE HIMNE

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da himna, zastava i grb Srbije moraju "bezuslovno da se poštuju" jer, kako je ocenio, to pokazuje odnos prema državi. Komentarišući slučaj učiteljice iz Novog Pazara, rekao je da je ona saslušana u policiji što, kako je ocenio, govori da država funkcioniše, ali i da izbor himne nije pitanje dobre volje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

IZVIĐAČKA ČETA ISPUNILA SVOJE ZADATKE: Sjajn prikaz Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)