ORLIĆ: Žuti tajkun Dragan Đilas se pronašao u ulozi Pabla Eskobara

Novosti online

31. 07. 2021. u 16:58

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izdao je saopštenje u kom tvrdi da je Dragan Đilas bio "gospodar života i smrti" u medijima.

ОРЛИЋ: Жути тајкун Драган Ђилас се пронашао у улози Пабла Ескобара

Foto: Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Žuti tajkun Dragan Đilas, pošto se izgleda pronašao u ulozi Pabla Eskobara na čelu finansijskog krila mafije čiji su se ulični operativci juče suočili sa optužnicom i pretnjom doživotne robije za svoja zverstva, ponovo bi da "štiti" PKB, državnu kasu i slobodu medija? Da neće možda da ih zaštiti od - sebe? Veći grabljivac od Đilasa nikad još na sve pobrojano - nije udario.

Prvo na PKB, koji prema navodima iz samih Đilasovih redova, u izveštaju njegove Crte i Istinomera, za vakta tajkuna Đilasa beleži štetu od 36 miliona evra 2010. godine, pa 18 miliona evra 2011. godine, i tako redom, sve skupa do - preko 80 miliona evra direktne štete do trenutka kad je narod Đilasa i njegov kartel oterao. Trange-frange kombinacije da se otpisom dugova ovolika šteta predstavi kao "uspeh" PKB nisu prevarile nikog. Kao ni Đilasova namera da preduzeće do kraja uništi i preuzme ga basplatno. Očigledno to još uvek ne može da preboli.

Kao ni činjenicu da više ne može da rovari po državnoj kasi, što je takođe radio kao niko pre i posle njega, da preprodaje sekunde na javnom servisu, svojim firmama namešta poslove sa državnim i gradskim preduzećima i ustanovama. Pa još da sve to njegova banda začini uzimanjem kredita od 7-8%, koje narod posle vraća, a od kojih pare vide samo tajkunske firme. I od tih para i dan - danas plaćaju bandite na platnom spisku tajkuna, njihove porše bahanalije i slično mafijanje. Pristup narodnim parama tek ne može da preboli Đilas, niti to ume da sakrije.

Kao i u čuvenom pohodu na medije, u kojima je Đilas bio gospodar života i smrti - kralo se i otimalo svuda. Zašto od silnih para koje je tada nagrabio ne finansira tajkun danas štampanje još nekih novina, ako ga to stvarno brine, u štampariji koja i danas pripada firmi preko koje je uzimao pare iz budžeta - i na samu firmu, a i na upravo tu štampariju? Šta ga sprečava da štampa šta god hoće? Možda brine: da će delovati manje ubedljivo njegova priča o "slobodi medija" i njegove pretnje ulicom? Ako je to posredi - džabe se brine. Ni ovako mu nisu laži i prenemaganja prošli kod naroda, ni ovako narod nije uspeo da uplaši nasiljem i tuđim krvavim glavama. Baš kao što mu ni ovako narod nije zaboravio pljačku i uništavanje, pa neće ni da dozvoli da Srbija padne u ruke mafijaša iz tajkunskog kartela - nikada više. Da se Đilas ne brine, Srbiju će upravo od njega i sličnih grabljivaca da zaštiti - čvrsta i jasna narodna volja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!