Po kojem pravilniku je Dragan Bokan, vlasnik Volija, multimilioner i sponzor DPS – a, dobio od donacija crnogorske sirotinje gotovo 100 hiljada evra za pravljenje suhomesnatih paketa?

Zašto Dragan Bokan, koji u ovom trenutku pod Goricom gradi dve luksuzne vile koje koštaju nekoliko desetina miliona evra, i koji plaća milionske ugovore inostranim košarkašima KK Budućnost Voli nije donirao 100 hiljada evra već smo mi morali da doniramo njemu kako bi u vremenu pandemije ubrzao radove na svojim građevinama, ili platio privatni avion košarkašima koji ne žele da u ovo vreme budu u Podgorici? Po kojim to kriterijuma su građani Tuzi dobili 3000 paketa pomoći a građani Andrijevice samo 30, dok građani ostalih gradova u neformalnom vanrednom stanju nisu dobili nijedan paket?


Ovo je samo deo pitanjana koje Demokratski front traži odgovor u vreme kada epidemija u Crnoj Gori iz dana u dan eskalira.


-Zašto je Milutin Simović i na osnovu koje odluke uplatio preko 500 hiljda evra režimskoj firmi Glosarij za nabavku 28 respiratora, čiji je vlasnik Brano Martinović, jedan od glavnih sponzora KK Budućnost Voli i kum Milivoja Katnića? Kako je moguće da je veliki čovjek i humanista Hajriz Brčvak plaćao jedan respirator sa uračunatim PDV – om oko 6000 evra, dok nam je Glosarij jedan respirator naplaćivao po prosečnoj ceni od 19 hiljada evra, i to navodno bez ikakve marže? Takođe nam nije jasno po kom kriterijumu su uplaćena sredstva od 15 hiljada evra firmi Tapacir Kurti iz Ulcinj, 50 hiljada evra firmi FAF i co, iz Ulcinja, 50 hiljada evra firmi Derasco Industry, i još jednom broju firmi koje su se pohvalile u javnosti da su donirale sredstva za borbu protiv pandemije, a ovamo vidimo da smo mi ustvari donirali njima. Ovakvo kriminalno ponašanje Milutina Simovića i Nacionalnog koordinacionog tela najbolje govori o tome na koji način će se ubuduće trošiti sredstva od donacija crnogorskih građana – isključivo po proceni Predsjedništva DPS – a. Ali izgleda da im je ovo dosad bilo malo, već su aktivirali i broj telefona preko kog bi trebalo da im uplaćujemo po jedan evro, kako bi nastavili da i u ovom teškom trenutku kradu od sopstvenih građana, saopštili su u DF-u, pozivajući „ucenjenog Ivana Brajovića da zakaže Skupštinu kako bi pred građanima razobličili ovaj nezapamćeni kriminalni poduhvat koji realizuje Milo Đukanović, a čija uža familija nije uplatila ni jedan cent, iako je od Crne Gore otela sve što se moglo oteti."