Protojerej Predrag Šćepanović, paroh podgorički, gostujući u emisiji Internet litija saopštio je da će Crkva nastaviti da pruža pomoć ugroženima u okviru svojih mogućnosti i u periodu ekonomske recesije koja neminovno sledi.

- Uz Božiju pomoć naš narod će prebroditi sva iskušenja, rekao je otac Predrag, koji je govoreći o pregnućima lekara podsetio da ih je Crkva oduvek podržavala  u svojim naporima.

- Zašto ne reći da je Sveti Sava osnivao prve bolnice, pokazujući da pored brige o duši Crkva brine i o telu. Ne izlazim da aplaudiram, naročito u doba korone, jer to treba činiti 365 dana u toku godine, kazao je Šćepanović, dodajući da treba pomenuti i medicinske sestre, osoblje, higijeničarke i sve koji rade u ovim okolnostima.

Na pitanje kako proslaviti slavu u situaciji epidemije virusa korona, s obzirom na to da sledi slava Lazareva subota, a potom i Đurđevdan, Šćepanović je napomenuo da lekari savetuju porodičnu izolaciju.

-Preporuka zdravstvenih organizacija je da porodica bude u izolaciji. Slavu treba proslaviti u okviru male porodične zajednice. Neće slava biti tužnija zbog toga što je manje ljudi, rekao je prota Predrag Šćepanović, pomenuvši svog prijatelja dr Hasima Lukača koji mnogo puta posle 24 časa ode do Beograda, Zagreba, gde god treba, a sa njim i sve predane lekare od kojih su mnogi gostovali u emisiji Internet litija.

- Imao sam zanimljivih slučajeva kada su ljudi izlazili iz kome posle svetog pričešća kada sam lično posvedočio silu te svete tajne, kazao je otac Predrag.