Reakcija ambasade u Crnoj Gori: Srbija NIJE konfiskovala respiratore

Novosti Online / V.K.

26. 03. 2020. u 21:07

Реакција амбасаде у Црној Гори: Србија НИЈЕ конфисковала респираторе

Foto: MOD - Arhiva Novosti

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori oštro je reagovala i demantovala navode medija da je Srbija konfiskovala tri respiratora te države
Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori oštro je reagovala i demantovala navode medija da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation i nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa CG, reagujući na tekst „Čirgić: Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore, isporuka opreme nije moguća", koji je objavljen na Partalu i u novini Vijesti.

- Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru. Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici, kako piše na pomenutoj naslovnici uz fotografiju Dobrakova-graničnog prelaza sa Srbijom. Stavljanje ovakvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu kao i na stranu 2. i 3. pod naslovom "Srbija konfiskovala tri naša respiratora" i dovođenjem u vezi sa tim rast broja obolelih naneta je velika šteta istini, Republici Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori, mislimo i samom nezavisnom dnevniku "Vijesti" koji je ove navode bez dodatne provere pustio.

Ambasada RS u CG ni diplomatskim i bilo kojim putem, nije bila obaveštena od strane Crne Gore o ovom pitanju - ističe se u reagovanju Ambasade Srbije u Crnoj Gori.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Србин са Косова

27.03.2020. 17:44

@Miso.Pec - Српско - српске односе...