Poslanički klub DF-a postaviće pitanje ministru unutrašnjih poslova Melvudinu Nuhodžiću zbog čega je zabranio ulazak u Crnu Goru članovima grupe Beogradski sindikat prethodne nedelje, saopštio je portparol Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

Ministar Nuhodžić moraće da objasni, dodaje Kovačević, ovu odluku nadležnih organa MUP-a jer mi na osnovu svega zaključujemo da je njima ulaz u Crnu Goru zabranjen na osnovu njihove verske i nacionalne pripadnosti.

„Ovo nije prvi put da se umetnicima iz Srbije zabranjuje ulaz u Crnu Goru a da za to nema opravdanog razloga. Posebno prepoznajemo pojačanu aktivnost ministra Nuhodžića po tom pitanju, jer smo i na primeru najbližih članova njegove porodice mogli da vidimo da oni neguju mržnju prema Srbima kao porodičnu vrednost. Sada imamo i novi dodatak porodičnom vaspitanju Nuhodžića u kojem prepoznajemo i netrpeljivost prema pravoslavnim hrišćanima, što je verovatno i bio razlog da se momci iz BS-a ne puste u Crnu Goru. Sa druge strane npr. Amar Hodžić i Jasmin Fazlić poznatiji kao „Jala brat i Buba Koreli“ nisu nijedan put bili ograničeni da uđu u Crnu Goru, verovatno zato što dolaze iz Sarajeva a ne iz Beograda“, pojašnjava Kovačević.

Ovakvom vidu diskriminacije umetnika iz regiona, prema njegovim rečima, po osnovu nacionalne i verske pripadnosti se mora stati na put.

„Za početak neka se ministar Nuhodžića pred javnošću izjasni o tome“, zaključio je Kovačević.