PortalIn4s je došao do vajber prepiske članova OO DPS Danilovgrad i čelnih ljudi te opštine, u kojoj se na pogrdan način razgovara o litijama, o mržnji prema onima koji ne misle kao oni i o incidentu koji se dogodio kod Delte, kada je brutalno pretučen mladić od strane crnogorskih navijača.


Osim članova DPS, deo te grupe je i predsednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kao i potpredsednik Aleksandar Aco Pavićević.


„Ekipo, svaka čast na spontanoj organizaciji grupe koja je nastala iz ljubavi prema Crnoj Gori. U Grupi su predsednica Opštine sa svojim saradnicima kao i predsednik partije. Ovu grupu doživljavamo kao grupu patriota kojima je sveta država Crna Gora. P.S. Predsednica je pod njenim vlastitim imenom, kao i velika većina u grupi ostalo su nadimci i nikovi momaka i cura iz DG“, navodi se u grupi.


Foto: in4s.net


Oni dalje navode da se u Danivgradu „neće šetati“, misleći na učesnike litija.


Foto: in4s.net


„Šetali, ali neće više“, jedna je od poruka.


Takođe, navode da se „mogu organizovati da ne bude šetnje“, na šta predsendik DPS koji navodno koristi pseudonim „presjednik“ kaže – „ja sam za to da se organizujemo“.


Foto: in4s.net


Zatim u svojoj prepisci komentarišu prebijanje mladića ipsred Delte, za koga kažu da je „greškom prebijen“. Nije teško zaključiti, da se na ovaj način želi reći da „greške ne bi bilo da je koji slučajem Srbin“


„On je iskreni Crnogorac i pretučen je greškom. Trebalo bi nas 5,6, da se okupi i da ga obiđemo...čisto sa ljudske strane“.


Foto: in4s.net


„Budite šmekeri…bez tenzija….dovoljno su nesrećni što žive u državi koju ne vole….Ono što se mora…da se poštuje“ savetuju dalje.


Foto: in4s.net


Tu je, naravno i zabrinuta predsednica Danilovgrada Zorica Kovačević koju zanima da li su njeni članovi bezbedno stigli u Podgoricu.


„Za koliko ste kod Delte“, pita Kovačević.


Foto: in4s.net


Takođe, prema našim informacija, a na osnovu dalje prepiske, na sam dan odlaska u Podgoricu, grupa „patriota“ pretukla je čoveka u Danilovgradu.


Na fotografijama, koje nam je dostavio jedan od očevidaca, vidi se da čoveku pomoć pružaju neki građani dok se kolona „patriota“ vozika pored njega. Naš izvor kaže, da on iz straha nije smeo da prijavi ovaj slučaj policiji.


Foto: in4s.net


POLICIJSKI SLUŽBENIK DRAGOMIR PEKOVIĆ: MILO JE KRALj, MILO JE GENIJE


Takođe, kako izvorIn4s-a tvrdi i da policijski službenik Dragomir Peković „na sva usta govori kako se neće šetati Orjom Lukom“. Da je to tačno, vidimo i na osnovu njegovog statusa na Fejsbuku.


Foto: in4s.net


„Orja Luka za primjer Crnoj Gori, bila je i od postanka“, očigledno aludirajući zabranu Danilovgrada da litija obuhvati Orju Luku.


Foto: in4s.net


Naravno, na njegovom profilu su i hvalospevi o njegovom „kralju“ Milu Đukanoviću koje je upotpunila i fotografija.


„Milo je kralj Milo je genije Milo je vođa naše armije. Da si vječna Crna Goro„, uskliknuo je Peković.


Foto: in4s.net


Međutim, uprkos svim zabranama, sejanju straha Danilovgrađani pružaju neviđeni otpor i svake nedelje ih je sve više na litijama. I ovo će, kažu, proći, a oni do tada Ne daju svetinje!


(in4s.net)