Predsedništvo BiH nije pozvalo Trampa i papu u Srebrenicu

Tanjug

08. 02. 2020. u 17:13

Председништво БиХ није позвало Трампа и папу у Сребреницу

Predsedništvo BiH Foto Tanjug / AP

Poziv predsedniku SAD Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obeležavanju 25 godina od zločina u Srebrenici, kako su to preneli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsedništvo BiH, niti Predsedništvo vodi proces organizacije
Poziv predsedniku SAD Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obeležavanju 25 godina od zločina u Srebrenici, kako su to preneli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsedništvo BiH, niti Predsedništvo vodi proces organizacije, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

"To nije bila tačka dnevnog reda na sednici Predsedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih sarajevskih medija, onda je to privatna inivijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji očigledno svaku priliku koriste da podsete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva", naglasili su iz Dodikovog kabineta, prenosi RTRS.

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepoverenja i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

"Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepoverenje i jaz koji će biti teško vratiti", naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Oni podsećaju da BiH nije zemlja jednog naroda, već državna zajednica koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije