PLjEVLjA -Građanska inicijativa upućena Skupštini opštine Pljevlja za osudu anticrkvenog, licemerno nazvanog Zakona o slobodi veroispovesti, naišla na podršku odbornika Skupštine opštine Pljevlja, koja je na najboljem putu da dalje deluje kao autentično predstavničko telo naroda pljevaljskog kraja, saopšteno je iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

-To na žalost ne možemo reći za poslanike vladajuće partije iz Pljevalja u Skupštini Crne Gore, izopštene i pred prokletstvom, Danijela Živkovića i Filipa Vukovića, koji su podrškom anticrkvenom „Zakonu topuza“ na sebe preuzeli teret velikog greha i stavili pečat ne samo na sebe, već i na svoje potomstvo. Ne možemo, takođe, reći ništa dobro ni za predsednika Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima Vlada Milinkovića, koji čini sve da doprinese realizaciji đavoljeg nauma o otimanju hramova, zanemarujući ne samo volju svojih sugrađana, već i budućnost i dobrobit svoje porodice. I predsednik Opštine Igor Golubović kao i predsednik Skupštine Dragiša Sokić kriju svoje tragove i nadaju se epilogu koji bi im omogućio da iz velike nevolje u koju nas je gurnula njihova partija izađu bez sopstvenog stava i štete po svoje lične interese-kazali su iz Odbora za odbranu svetinja.

Oni su naglasili da ovo vreme i događaji, takvi su i toliki, da nadmašuju značaj svakoga pojedinca i svačije karijere.

-Iskušenjima na kojima se nalazi naša sveta Crkva i verni narod potpuno smo dorasli i ne treba sumnjati da ćemo na sve izazove odgovoriti silom naše vere kojoj ništa neće moći odoleti-kazali su iz Odbora.

- U svom agresivnom i bezumnom istupanju, pored mnogobrojnih polupismenih i poluanonimnih saopštenja, predsednik režimske partije, nazvao nas je „ludačkim pokretom“, čime je pokazao da nije predsednik svih građana. Pokušavši da nas „uvredi“, samo je ogolio svoju zlu nameru (a koje je sam kreator i glavni protagonista) ne samo prema pravoslavnima, već i prema državi Crnoj Gori-kazali su iz Odbora za odbranu svetinja dodajući da će u već na narednoj litiji koja će se održati u četvrtak 30. januara, biti još brojniji – kada će se videti sve dostojanstvo i gospodstvo ovoga naroda, ali i odlučnost i jedinstvo kome nema premca u novijoj istoriji.

-Ovih dana, Pljevljaci su se oslobodili straha koji nam je decenijama uterivan u kosti. Ne postoje nikakve šanse da ne uspemo u našoj plemenitoj i časnoj nameri da sačuvamo svetinje – dostojanstvom, mirom i molitvom-kazali su iz Odbora naglašavajući da “nema te brane koja će zaustaviti našu planinsku reku i omogućiti smutljivcima da u politikantskoj žabokrečini otimaju ono što su naši preci gradili i branili“.