U ŽUPANIJSKOM sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a njeno telo 19 godina držala u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

Danas je svedočila medicinsko sudski veštak Andrina Kopjar. Ona je svedočenje bazirana na izveštaju u kojem piše kako je u porodičnoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno "mrtvo telo srednje uhranjene osobe u zgrčenom položaju, u području karlice savijeno unazad tako da se glava nalazila kod stopala".

U izveštaju se dodaje kako mrtvačkih pega nema, što znači da je telo odmah po nastupanju smrti ubačeno u zamrzivač, pre nego što su se mrtvačke pege pojavile. Sudski veštak je uočila i ogrebotinu na čelu, kao i krvne podlive oko oba oka i na licu. Rana i podliv uočeni su i kod usana, ali i obrva, navodi se u izveštaju.

PROČITAJTE JOŠ - GORANOVO TELO RASKOMADANO U KADI! Srbin pronađen mrtav, odsečenih udova, policajci potražili stručnu pomoć zbog jezivih prizora

- Na lobanji suuočeni višestruki prelomi kostiju - čulo se prilikom čitanja izveštaja. - Prilikom obdukcije uočeno je više preloma svoda i baze mozga, stopljeni sui ne može tačnoda se utvrdi koliko je udaraca zadobila žrtva. Možemo da zaključimo da je zadobila barem pet ili šest udaraca u glavu. Sve povrede nanete su joj dok je bila živa. To potvrđuje i krv pronađena u želucu, što znači da je žrtva progutala krv, dakle bila je još živa.

Tokom davanja iskaza veštaku je pozlilo zbog čega je suđenje na kratko prekinuto.

Veštak je zaključila da je Jasmina umrla nasilnom smrću.

- Čitava glava, kosa su bili puni krvi. Lice, vrat i grudi, sve je bilo umrljano krvlju - kazala je veštak pokazujući fotografije, posle čega joj je pozlilo.

Slušajući iskaz veštaka, čvrsto držeći zeleni fascikl i tresući desnom nogom, Smiljana Srnec stalno je plakala.

U nastavku suđenja 14. novembra trebalo bi da svedoče policijski službenici Međimurska policije.

Podsetimo, Smiljana Srnec (45) je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. avgusta 2005. Pronađena je skoro 20 godina kasnije.

PROČITAJTE JOŠ - Ubica je unajmio ubicu, koji je unajmio ubicu koji je - sve ispričao policiji

Međimurska policija je 16. februara ove godine primila poziv iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu pomoć,da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe. Utvrđeno je da to tlo sestre Smiljane Srnec, koja je uhapšena istog dana.
MOTIV UBISTVA

MOTIV za ubistvo sestre, tvrdi tužilaštvo, je ljubomora. Navodno je Jasmina u svemu bila uspešnija i bolja od sestre. U tome su se oslanjali na iskaze svedoka da je Jasmina bila "uspešna studentkinja" i "odlična sportistkinja" koju su svi voleli, dok je Smiljana bila “njena suprotnost”. Tvrdili su da je Smiljana sklona kocki, laganju i manipulaciji, a i osuđivana je jer je lažno prijavila razbojništvo.Izvor: RTL