Ubica je unajmio ubicu, koji je unajmio ubicu koji je - sve ispričao policiji

NovostiOnline

petak, 25. 10. 2019. u 00:20

Убица је унајмио убицу, који је унајмио убицу који је - све испричао полицији

Ilustracija Foto Depositphotos

Petorica plaćenih ubica koji su unajmljivali jedan drugog, kao i biznismen naručilac “posla”, osuđeni su za pokušaj ubistva
"Obično" plaćeno ubistvo postalo je noćna mora za njegovog naručioca i čak pet plaćenika!

Kineski biznismen Tan Juhi (Tan Youhui) tražio je “rešenje” za svoj problem sa konkurentom Vei Mouom (Wei Mou) za čije uklanjanje je bio spreman da plati dva miliona juana (oko 218.000 funti), prenose kineski mediji.

Unajmljeni ubica odlučio je da "ne prlja ruke" i posao prepusti drugom ubici za polovinu svote koju je trebalo da dobije. Drugi “podizvođač” je unajmio trećeg, ovaj četvrtog i na kraju je “posao” dobio peti.

Poslednji u nizu unajmljenih ubica toliko je pobesneo zbog toga koliko je pala vrednost “ugovora” da je posavetovao metu da izrežira smrt, što je na kraju dovelo i otkivanja zavere.

PROČITAJTE JOŠ - POLITIKA GA ŠTITI: Priznao ubistvo, još je na slobodi

Biznismen “naručilac posla” i petorica ubica su osuđeni pred sudom u Nankingu posle trogodišnjeg procesa.

Sve je počelo još 2013. godine tokom spora dvojice biznismena. Zbog straha da će izgubiti spor Tan je angažovao ubicu Xi Guangan-a da ubije Veja za dva miliona juana. Xi je potom angažovao Mo Tianxiang-a za polovinu, treći ubica Yang Kangsheng bi zaradio predujam od 270.000 juana (£29,775), odnosno 500.000 juana (£55,140) po obavljenom poslu. Još manji deo dobio bi Yang Guangsheng koji je “posao” preno poslednjem Ling Xiansi-ju.

Tan je osuđen na pet godina, Xi na tri i po godine, Yang Kangsheng i Yang Guangsheng na po tri godine i tri meseca, Mo na tri godine, a Ling na dve godine i sedam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragoslavic

25.10.2019. 09:45

Много паралела са Србијом, само код нас недостаје та последња карика....