Opozicija traži ostavke Stankovića i Katnića

V. K. - S. Đ.

sreda, 18. 09. 2019. u 00:15

Опозиција тражи оставке Станковића и Катнића

Nenad Vujošević

U iščekivanju novog serijala snimaka Duška Kneževića, Demokratski front je pozvao Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića da podnesu ostavke

VLASNIK "Atlas grupe" Duško Knežević, koji se trenutno nalazi u Londonu, posle objavljivanja dela snimka na kojem navodno razgovara sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem, najavio je da će danas u podne u celosti pustiti snimak. Na ovom audio-zapisu se čuje muški glas koji tvrdi da se sastao sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. U iščekivanju novog serijala Kneževićevih snimaka, Demokratski front je pozvao Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića da podnesu ostavke.

- Pošto smo žrtve i proganjani od Tužilaštva, mi Srbi smo razumeli specijalnog tužioca u kojoj je ruci njegova sablja. Mi želimo konkretne odluke i odgovornost onih koji su učestvovali u kriminalnim radnjama. Očekujemo da u najkraćem roku dobijemo ostavke Stankovića i Katnića, a ako ih ne dobijemo pokrenućemo sve mnoguće procedure - poručio je Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a.

SNP je pozvala skupštinski odbor za poslove pravosuđa da inicira saslušanje VDT Stankovića, kako bi odgovorio na optužbe. Iz DCG podsećaju da je Stankovićeva ostavka bila jedan od zahteva iz Sporazuma o budućnosti, a poslednji slučaj, kako kažu, najbolja je potvrda opravdanosti tog zahteva.


PROČITAJTE JOŠ - VUJOŠEVIĆ SA KATNIĆEM? Duško Knežević sprema novu „bombu“ koju će emitovati u sredu


Iz Crnogorske, Vladimir Pavićević upozorava da su crnogorski građani uznemireni činjenicom da se ime VDT-a Stankovića dovodi u vezu sa kriminalnim krugovima i ugrožava ugled tužilaštva. Iz pokreta "Odupri se" pozvali su predstavnike opozicije da napuste sve državne i lokalne institucije i priključe se predstojećim protestima.

- Ulica ostaje jedina slobodna institucija. Sloboda se osvaja - poručuli su iz pokreta.


SUPRUGA ĆUTI

JEDINA parlamentarna partija iz redova opozicija koja je ostala nema na najnovija dešavanja je SDP. Njen lider Draginja Vuksanović (na slici), supruga je prozvanog VDT Ivice Stankovića!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije