SRBI U HERCEG NOVOM PEVALI SA VLADOM GEORGIJEVIM: Uz Tamo daleko poručili da nema podele, ceo Kosmet deo Srbije! (FOTO+VIDEO)

V.V.

13. 08. 2019. u 13:12

СРБИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ ПЕВАЛИ СА ВЛАДОМ ГЕОРГИЈЕВИМ: Уз Тамо далеко поручили да нема поделе, цео Космет део Србије! (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: V. Vujnović

Koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" na Kanli kuli priređen je u sklopu ovogodišnjeg "Trga od ćirilice" u organizaciji Crkvene opštine Herceg Novi – Mitropolije crnogorsko-primorske
Humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" uz podsećanje na jubileje, 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke, organizovala je na hercegnovskoj Kanli kuli Humanitarna fondacija "Delije".

Prepuno gledalište, zidine i skale na Kanli kuli, gledaoci dva sata na nogama, tri bisa i bakljada zbog koje je izgledalo kao da gori drevna kula i nebo iznad Herceg Novog dok su Vlado Georgijev sa scene, a publika sa njim pevali „Tamo daleko". Nije bilo nikoga ko nije zaplakao!

PROČITAJTE JOŠ -„CRNOGORSKI POKRET“ NAJAVIO VRELU JESEN: Tvrde da su svetinje SPC u Podgorici upisane nezakonito

U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupili su Ivana Žigon i "Kosovski Božuri", grupa 357 i Trubački orkestar Marka Gligorijevića, a gošća večeri bila je i Danica Crnogorčević.

Koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" na Kanli kuli priređen je u sklopu ovogodišnjeg "Trga od ćirilice" u organizaciji Crkvene opštine Herceg Novi – Mitropolije crnogorsko-primorske.


Protojerej stavrofor otac Radomir Nikčević u atmosferi punoj emocija poručio je u kratkoj besedi: pomozimo koliko možemo da se sačuva istina, svetinje naše, u našem Jerusalimu, na Kosovu i Metohiji.

- Ako se pitate zašto su nas udarali tamo pre 630, pre 20 godina i danas, to je zato što nam je srce tamo. Okupili smo se u ovolikom broju da pokažemo da nećemo odustati od onoga što je naše. Nećemo odustati nikada, bila je još jedna od poruka.


Publiku je pozdravio i potpredsednik opštine Miloš Konjević i informisao da je na predhodna tri hercegnovska koncerta skupljeno 22.700 evra pomoći za naše manastire na Kosovu.

- Do sad smo pomogli obnovu manastira Svetog Arhangela kod Prizrena, manstir Draganac kod Gnjilana, manastir Banjska na severu Kosova i Metohije i ove godine prilog će biti namenjen za Manastir Banjska u iznosu od 20 hiljada evra kako bi se završila kapija ispred Manastira.


Jedna od poruka koja je grmela sa Knali kule bila je „Nema podele, ceo Kosmet deo Srbije!"
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Војвода Урош 10

13.08.2019. 13:47

Велики и дубоки наклон за Делије и за Херцег Нови, браво Србадијо!

драгана

13.08.2019. 18:56

Hvala vam,braćo.Ne dajmo jedni druge. Mi smo komere i pretkomore istog srca. Izlečićemo sve rane samo zajedno.

Los Angeles Vasojevici

13.08.2019. 21:28

Ko je Srbin i jos Crnogorac taj ce uvijek cuvati Kosmet kao svetu srpsku zemlju,kao srce Srbije i kao metoh Svetog Petra Cetinjskog! Zivjeli u zdravlju i slozi braco Srbi od HN preko Berana do Prizrena i Beograda pa sirom svijeta! Bog voli Srbe